Η Moody's δίνει αρνητικό πρόσημο στην Ελλάδα και προβλέπει ρίσκο με την προεδρική εκλογή - iefimerida.gr

Η Moody's δίνει αρνητικό πρόσημο στην Ελλάδα και προβλέπει ρίσκο με την προεδρική εκλογή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «δύσκολη άσκηση» μιλά ο οίκος Moody's αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή στην Ελλάδα για την επίσπευση της οποίας εκτιμά ότι αυξάνει το ρίσκο των πρόωρων εκλογών. Η Moody's δίνει credit negative για την Ελλάδα και εκτιμά ότι η εξεύρεση 25 επιπλέον βουλευτών από τους ανεξάρτητους, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ θα είναι μια δύσκολη «άσκηση».

«Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα» λέει ο οίκος. Και χαρακτηρίζει ως «αβέβαιη» την έκβαση οποιασδήποτε πιθανής συνέχειας του προγράμματος της τρόικας, εάν προκληθούν πρόωρες εκλογές.

Ο λόγος; Το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και η αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, που αναμένεται να αποτελέσουν τις προϋποθέσεις για οποιοδήποτε μελλοντικό πρόγραμμα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ