Ερευνα: Τα μικρόβια γίνονται πιο ανθεκτικά - Χρειάζονται νέες αντιβιώσεις - iefimerida.gr

Ερευνα: Τα μικρόβια γίνονται πιο ανθεκτικά - Χρειάζονται νέες αντιβιώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα έρευνα έδειξε,ότι εκατομμύρια θα είναι τα θύματα, αν δεν κατασκευαστούν νέα αντιβιοτικά που θα καταπολεμούν τις ανθεκτικές στις μέχρι τώρα αντιβιώσεις, λοιμώξεις.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί της Αγγλίας, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα που έχουν εμφανίσει τα μικρόβια απέναντι στις υπάρχουσες αντιβιώσεις. Καταφέρνουν να αντισταθούν στην αντιβίωση και να εξελιχθούν σε ανθεκτικότερες μορφές, πράγμα που καθιστά την αντιμετώπισή τους ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη για τη ζωή του ασθενή. Μέχρι το 2050, σύμφωνα με την έρευνα, άμα δεν υπάρξει άμεση δράση, θα θρηνήσουμε εκατομμύρια θύματα, αλλά και θα υπάρξουν επιπτώσεις στην οικονομία.

Πολύ απλά βακτήρια, όπως η Εσερίχια κόλι ή το βακτήριο που προκαλέι φυματίωση, είναι θεραπεύσιμα και σχεδόν ακίνδυνα πλέον για τον ασθενή, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν καταφέρει να εξελιχθούν και να επιβιώνουν των αντιβιώσεων. Την ίδια συμπεριφορά δείχνουν και άλλα «ακίνδυνα» βακτήρια, τα οποία όμως δεν θα μείνουν ακίνδυνα για πολύ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αντιβίωση ανθεκτικα μικροβια ανάγκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ