Η Ευρώπη ξεπέρασε τις ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες του 2014 [λίστα] - iefimerida.gr

Η Ευρώπη ξεπέρασε τις ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες του 2014 [λίστα]

Η Ευρώπη ξεπέρασε τις ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες του 2014
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε χρόνο το Αμερικανικό Συμβούλιο Ενεργειακά Αποδοτικής Οικονομία δημοσιεύει μια έκθεση που αποκαλύπτει τις πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες στον κόσμο. Σύμφωνα με τα φετινά στοιχεία, η Ευρώπη βρίσκεται στην κορυφή.

Η λίστα παρουσιάζει τις 16 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και τις κατατάσσει σε όρους μεταφοράς, βιομηχανίας, κατασκευής και εθνικών προσπαθειών μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Οπως ήταν μάλλον αναμενόμενο φέτος, οι ΗΠΑ βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, ενώ η εξαιρετικά αποδοτική Γερμανία κέρδισε την πρώτη θέση.

Η Ιρλανδική εταιρεία ενέργειας Jones Oil δημιούργησε ένα infographic με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την έκθεση του Αμερικανικού Συμβουλίου, όπως τα κριτήρια με τα οποία ταξινομούνται οι χώρες στη λίστα, καθώς και τι μπορεί να κάνει η καθεμία για να βελτιωθεί.

Σύμφωνα με το Infographic, η Γερμανία κέρδισε επάξια την πρώτη θέση, για αρκετούς λόγους, μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι η φορολογία και τα προγράμματα δανείων ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, ότι εφαρμόζονται υποχρεωτικοί κώδικες στα κτίρια και ότι έχει θέσει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% το 2020 και κατά 50% μέχρι το 2050.

Η Ευρώπη ξεπέρασε τις ΗΠΑ: Αυτές είναι οι πιο ενεργειακά αποδοτικές χώρες του 2014 [λίστα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ευρώπη ΗΠΑ Ενεργειακή απόδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ