Ο ισραηλινός Tύπος για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ: Ελλάδα, εστία αντι-ισραηλινών αισθημάτων - iefimerida.gr

Ο ισραηλινός Tύπος για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ: Ελλάδα, εστία αντι-ισραηλινών αισθημάτων

Ο ισραηλινός τύπος για την επίθεση στην πρεσβεία (Nikos Libertas / SOOC)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κορυφή της ειδησεογραφίας στο Ισραήλ βρίσκεται η επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στο Τελ Αβίβ να κάνει συγκρατημένες δηλώσεις.

Αρκέστηκε να πει πως η κυβέρνηση του Ισραήλ συνεργάζεται στενά με τις ελληνικές Aρχές για την αντιμετώπιση του θέματος. Εν τω μεταξύ, οι κυριότερες εφημερίδες της χώρας αναφέρονται στην επίθεση.

Ο Χρυσόστομος Λουκάς στο left.gr σταχυολογεί τα βασικά σημεία των πρώτων αντιδράσεων στον Τύπο. Η Haaretz γράφει πως εάν πράγματι αποδειχτεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, θα είναι η πρώτη σοβαρή επίθεση κατά ισραηλινής πρεσβείας από την επίθεση του 2002 στο Νέο Δελχί, η οποία αποδίδεται σε Ιρανούς πράκτορες.

Η Jerusalem Post σημειώνει ότι η Ελλάδα θεωρείται από καιρό εστία αντι-ισραηλινών αισθημάτων λόγω της συμπάθειας για τον αγώνα των Παλαιστινίων. Αναφέρει επίσης ότι στο παρελθόν η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει σε πολίτες της να συμμετάσχουν σε στολίσκους που σκοπό έχουν να «σπάσουν» τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ στη Γάζα.

Η Times of Israel παρατηρεί πως η επίθεση σημειώνεται δυο ημέρες μετά τον θάνατο Παλαιστίνιου αξιωματούχου έπειτα από συμπλοκή με Iσραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη. Προσθέτει πως οι Ελληνες καταδικάζουν τις ισραηλινές πρακτικές σε Γάζα και Δυτική Οχθη και διακρίνονται για τα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ