Μπαλτάκος: Η πολιτική φόβου του Σαμαρά δεν πιάνει -Θα είναι έκπληξη αν βρεθούν οι 180 - iefimerida.gr

Μπαλτάκος: Η πολιτική φόβου του Σαμαρά δεν πιάνει -Θα είναι έκπληξη αν βρεθούν οι 180

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στενός πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος τόνισε σε δηλώσεις του πως θα αποτελέσει έκπληξη το αν βρεθούν στο Κοινοβούλιο οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μπαλτάκος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, υποστήριξε ότι η ρητορική του φόβου που έχει επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς για να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει αποτέλεσμα και προέβλεψε με βεβαιότητα νίκη αλλά όχι αυτοδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι δεν θα παραιτηθεί από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας σε ενδεχόμενη ήττα, αλλά δήλωσε ταυτόχρονα πως μια τέτοια ήττα θα βάλει στο περιθώριο τη ΝΔ για χρόνια, καθώς έχασε το δεξιό κοινό της λόγω μνημονιακής στροφής και στροφής προς το κέντρο.

Τον Οκτώβριο του 2013 είχα πει στον Σαμαρά ότι εμείς κρατάμε την Τρόικα κι όχι αυτή εμάς

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, η Ελλάδα ακόμα και σήμερα αποτελεί κίνδυνο για το ευρώ και άρα έχει ένα σημαντικό όπλο στα χέρια της και άρα μπορεί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά η χώρα. «Η πολιτική του φόβου δεν πιάνει. Εμείς μπορούμε να παίξουμε με το φόβο των άλλων…Οι Γερμανοί θα χάσουν την Ευρώπη εάν βρεθούμε εμείς εκτός ευρωζώνης» είπε, εννοώντας σαφώς τους κλυδωνισμούς που θα προκύψουν από μια απόφαση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2013 είχε εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό στρατηγική ρήξης με την Τρόικα. «Εμείς κρατάμε αυτούς και όχι αυτοί εμάς» λέει και εμμένει σε αυτή την άποψη που ουσιαστικά συντάσσεται με τη θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σωστή άποψη να την οικειοποιηθούμε και όχι να την πολεμούμε» ήταν η αφοπλιστική απάντηση, επέμεινε στην άποψη ότι «η χώρα καταστράφηκε με το ευρώ και όχι με τη δραχμή» και υποστήριξε, απέναντι στη λογική του Μαξίμου, πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο με την εξής φράση: «Αν το χρέος είναι βιώσιμο, τότε η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη».

Εντός των ημερών ανακοινώνεται η διοικούσα επιστροπή των «Ριζών»

Τελος, είπε ότι εντός των επόμενων ημερών να ανακοινώσει την 12μελή διοικούσα επιτροπή της πολιτικής κίνησης «Ρίζες» που σύντομα θα λάβει τη μορφή κόμματος, για το οποίο ξεκαθάρισε πως αν και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν θα ηγείται όμως αυτού.

Το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο της διοικούσας επιτροπής θα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος και θα ψηφίσει «όχι» για την προεδρική εκλογή. Επίσης, θα υπάρξει και δημόσια στήριξη (δια πνευματικής ευχής όπως λέει ο κ. Μπαλτάκος) δυο μητροπολιτών, του Πειραώς Σεραφείμ και του Σινά Δαμιανού.

Οι «Ρίζες» όπως λέει ο κ. Μπαλτάκος, θα είναι ένα καθαρό δεξιό κόμμα, χωρίς όμως να κάνει σαφές αν τελικά θα κατέβουν σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ