Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: THRAKINEA.GR
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνεχή επιφυλακή βρίσκονται κάτοικοι και αρχές στα χωριά και τους οικισμούς του Εβρου, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα και ήδη έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια στα Δίκαια.

Την ίδια ώρα, στα Δίκαια, αλλά και το Ορμένιο είναι συνεχείς και δραματικές οι προσπάθειες για την ενίσχυση του αναχώματος, αλλά και τη δημιουργία νέων αναχωμάτων μέσα στο χωριό.

Φορτηγά στα Δίκαια και το Ορμένιο μεταφέρουν συνεχώς χώμα, δημιουργώντας ανάχωμα μέσα στο χωριό, σε μία προσπάθεια να μην περάσει το νερό του ποταμού, το οποίο έχει ήδη σκεπάσει το γήπεδο και τη σιδηροδρομική γραμμή.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το thrakinea.gr, προσεύχονται ώστε να μην ανεβεί κι άλλο η στάθμη του Έβρου. Παρόλα αυτά, λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Παρασκευής, το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτιστικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου αποφάσισε την άμεση εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού Έβρου στον οικισμό του Ορμενίου, μετά τη ρήξη του αναχώματος, σήμερα το πρωί.

Η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς είναι άγνωστο τις διαστάσει θα λάβει το πλημμυρίκο φαινόμενο μετά την εξέλιξη με τη ρήξη του αναχώματος.

Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 3
Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 4
Πλημμύρισαν σπίτια στον Εβρο -Εκκενώνονται κατοικίες [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 5

Εν τω μεταξύ, από το απόγευμα της Πέμπτης το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου εξέδωσε έκτακτα προειδοποιητικά μέτρα, ενόψει της επικείμενης αύξησης των νερών του ποταμού Άρδα από την υπερχείλιση του φράγματος του «Ιβαήλοβγκραντ».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας η στάθμη του ποταμού Άρδα αναμένεται να υπερβεί το 300 m3/sec και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα και να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, συστήνεται μεταξύ άλλων η άμεση ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας να μην πλησιάζουν τον ποταμό Άρδα και τα αναχώματά του και να απομακρύνουν έγκαιρα μηχανήματα και εργαλεία από αγροτικές περιοχές.

Οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν κτηνοτροφικές μονάδες πλησίον των ποταμών Άρδα, Έβρου και Ερυθροποτάμου ενημερώνονται για την επικείμενη αύξηση των υδάτων. Επίσης, καλούνται να επισκέπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις μονάδες τους και να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πιθανής εκκένωσής τους.

Τέλος, όλες οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες της περιοχής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πλημμυρών.

Πηγή βίντεο-φωτό: thrakinea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ