Το υπονοούμενο Σαχινίδη για το κόμμα Παπανδρέου σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Το υπονοούμενο Σαχινίδη για το κόμμα Παπανδρέου σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την προοδευτική διακυβέρνηση. Ακόμη περισσότερο, η ακροτελεύτια φράση της ομιλίας του στην οποία περιέγραψε τι έχει γίνει στη χώρα και τι πρέπει να γίνει εφεξής.

«Είμαστε πολλοί που είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάθε προσωπικό συμφέρον για το γενικότερο καλό. Όχι γιατί μας το επιβάλλει κανένας. Όχι γιατί μας το ζητάει η οποιαδήποτε Τρόικα. Αλλά γιατί, εκεί μας οδηγούν τα πιστεύω μας και οι αρχές μας».

Αρκετοί εκ των παρευρισκομένων θεώρησαν ότι ο βουλευτής Λάρισας, κάνει μια έμμεση μνεία στη στάση που θα τηρήσει σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα που άφησε να εννοηθεί ότι θα ιδρύσει σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου. Αλλωστε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν παρών στην κρίσιμη σύσκεψη το βράδυ της Τρίτης στο Ιδρυμα Παπανδρέου, όπου φάνηκε ότι ο Παπανδρέου είναι έτοιμος να πάρει το ρίσκο.

Στην ομιλία του ο Φιλιππος Σαχινίδης επεσήμανε την ανάγκη να ακολουθηθεί ο δρόμος της συνεννόησης για να φτιάξουμε «την Ελλάδα από την αρχή». Αναφερόμενος στις δυνάμεις που πρέπει να συμπράξουν έκανε αναφορά σε εκείνες της Σοσιαλδημοκρατίας του πολιτικού φιλελευθερισμού, της πολιτικής οικολογίας και της μεταρρυθμιστικής αριστεράς.

Ζήτησε να υπάρξουν συναινέσεις ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε: «Η επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα δεν θα είναι εύκολη. Ούτε θα βγούμε οριστικά από την κρίση με διαγγέλματα, ατάκες και λογύδρια και μεταρρυθμιστικά ευχολόγια. Θέλει συνεννόηση και πράξεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ