Γερμανός ΥΠΕΞ: Αιφνιδιαστήκαμε από την επίσπευση της προεδρικής εκλογής - iefimerida.gr

Γερμανός ΥΠΕΞ: Αιφνιδιαστήκαμε από την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

benizelos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον αιφνιδιασμό του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Γουόλτερ Στάινμάγερ, μετά την συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Βερολίνο.

«Σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, για να μην πω χρόνια, επιτεύχθηκε πρόοδος, την οποία σεβόμαστε και σαφώς αναγνωρίζουμε. Τώρα, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, που μας αιφνιδίασε λίγο όλους. Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις, που εμείς εδώ στη Γερμανία με μεγάλη προσοχή παρακολουθούμε» δήλωσε ο κ. Στάινμάγερ. Παράλληλα εξέφρασε την συμπαράστασή του στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου λέγοντας:

«Είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες διασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτή την πορεία. Και, κυρίως, στις δύσκολες αυτές εποχές να μείνουν ενωμένες, ώστε να ολοκληρώσουν την αλλαγή που έχει ήδη συντελεστεί στην Ελλάδα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ευ.Βενιζέλος εξήγησε γιατί πήραν με τον Αντώνη Σαμαρά την απόφαση επίσπευσης: «Τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν την αλλαγή σελίδας και την μετάβαση στο νέο καθεστώς της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον πολιτικό ορίζοντα. Γιατί η πολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί προβλήματα και στις σχέσεις μας με τις αγορές και στις σχέσεις μας με τους εταίρους και δυσκολεύει την διαπραγμάτευση» είπε με έμφαση.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι στον τρίτο γύρο στις 29 Δεκεμβρίου «η αίσθηση καθήκοντος των Ελλήνων βουλευτών θα μας επιτρέψει να εκλέξουμε συναινετικά Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αποφύγουμε την πρόωρη διάλυση της βουλής και τις πρόωρες εκλογές».

Ωστόσο, τόνισε ότι αν δεν καταστεί εφικτή η επίτευξη πλειοψηφίας και οδηγηθούμε σε εκλογές «ο κάθε Έλληνας πολίτης θα κληθεί να κάνει μια επιλογή ευθύνης, μια επιλογή σε σχέση με την μοίρα της χώρας» για να καταλήξει: «Γιατί θα ήταν κρίμα να ακυρώσουμε μόνοι μας τις τόσο μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ