Το Cilentio club του David Lynch στο Παρίσι (photos) - iefimerida.gr

Το Cilentio club του David Lynch στο Παρίσι (photos)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σουρεαλιστικό κινηματογραφικό club Cilentio, που εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης David Lynch και εντυπωσίασε στο Mullholand Drive με τους νάνους, τοyς ψιθύρους και το μυστικιστικό πνεύμα έγινε ένα κανονικότατο club στον αριθμό 146 της Rue Monmartre στο Παρίσι.

Την είδηση είχε δημοσιεύσει αρχικά η εφημερίδα Guardian τον περασμένο Ιούνιο και λίγους μήνες μετά συντάκτης της εφημερίδας επισκέφτηκε το νέο club Cilentio.

Το Cilentio club του David Lynch στο Παρίσι (photos) | iefimerida.gr 0


Το Cilentio άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του χωρίς να είναι παρών ο εμπνευστής του David Lynch ο οποίος φρόντισε μόνος του τη διακόσμηση και τα πάντα που αφορούν την λειτουργία του νέου club «από τις κατάμαυρες τουαλέτες μέχρι το πόσο αλμυρά θα είναι τα φυστίκια στο μπαρ» όπως αναφέρει η Guardian.
Μάλιστα σχεδίασε μόνος του τα έπιπλα αντλώντας την έπνευσή του από την αισθητική των 50s ακόμα και τις καρέκλες του κλαμπ που ο ίδιος ο Lynch δήλωσε πως είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να «επιβάλλουν και να διατηρούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο επαγρύπνησης και δεκτικότητας του αγνώστου»

Το Cilentio club του David Lynch στο Παρίσι (photos) | iefimerida.gr 1

Ο Lynch θεωρεί ότι το παριζιάνικο Cilentio αποτελεί τη δική του απάντηση στο Cafe Flore των υπαρξιστών και το Cabarait Voltaire των ντανταϊστών. Και μπορεί ο David Lynch να μην ήταν στα εγκαίνια, αλλά σκοπεύει να φιλοξενήσει πληθώρα happenings στο νέο του κλαμπ τους επόμενους μήνες, ενώ σε συνέντευξή που έδωσε σε δημοσιογράφο της Guardian εξομολογείται πως δούλευε για το Cilentio 2 ολόκληρα χρόνια:«Πιστεύω ότι δημιούργησα την ίδια ατμόσφαιαρα που δημιουργώ στις ταινίες μου».
Και πράγματι κανείς νιώθει ότι μπαίνει σε άλλο κόσμο κατεβαίνοντας τις σκάλες της εισόδου. Τη μία στιγμή σε πνίγει το σκοτάδι και την άλλη σε λούζει ένα χρυσό φως, καθως αντικρύζεις βουδιστικά σύμβολα, ψεύτικα δάση, βιβλιοθήκες και χρυσούς θόλους .

Το Cilentio club του David Lynch στο Παρίσι (photos) | iefimerida.gr 2


Και η επιλογή της τοποθεσίας δεν είναι τυχαία. Στον αριθμό 146 της οδού Μονμάρτης εικάζεται πως είναι θαμμένος ο Μολιέρος, στο υπόγειο έγραφε τα έργα του ο Ζολά, ενώ ο Ζαν Ζαρ δολοφονήθηκε στο καφέ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.
Αν και εσείς ψηθήκατε να πάτε στο Cilentio μπορείτε να πληρώσετε την απλή ετήσια συνδρομή που κοστίζει €780 a ή την premium που κοστίζει €1,500 ενώ όσοι δεν κατοικούν στην Γαλλία και είναι κάτω των 30 η ετήσια συνδρομή μέλους είναι €420

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ