Εκοψαν την έκπτωση της ΔΕΗ από την οικογένεια του 19χρονου που σκοτώθηκε στο στρατόπεδο στο Βόλο - iefimerida.gr

Εκοψαν την έκπτωση της ΔΕΗ από την οικογένεια του 19χρονου που σκοτώθηκε στο στρατόπεδο στο Βόλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που ήρθε στο φως και αφορά την οικογένεια του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου που βρήκε τραγικό θάνατο ενώ εκτελούσε τη στρατιωτική του θητεία, πριν μερικούς μήνες από έκρηξη όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει μέσω επιστολής η αδελφή του, επειδή πλέον, μετά το θάνατο του 19χρονου, δεν θεωρούνται πολύτεκνοι, τους διεκόπη η έκπτωση που είχαν στη ΔΕΗ. Επιπλέον η αποζημίωση που έλαβαν από το κράτος για το θάνατο του νεαρού... φορολογήθηκε.

Η επιστολή της αδελφής του Φώτη Ανδρικόπουλου έχει ως εξής:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.

Μας ειδοποίησαν από την ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα,και δεν είμαστε τέσσερα.

Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

ΝΤΡΟΠΗ,ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

Η απάντηση της ΔΕΗ

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΔΕΗ στις καταγγελίες της οικογένειας του αδικοχαμένου οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, ότι τους κόπηκε το μειωμένο τιμολόγιο στο ρεύμα. Όπως τονίζει η εταιρεία ηλεκτροδότησης ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει τον νόμο που έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία. Ωστόσο γίνεται ήδη προσπάθεια στήριξης της οικογένειας στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος αλλά και οι διαδικασίες της ΔΕΗ για τη στήριξη των ευάλωτων Ελλήνων πολιτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ