Γκρεμίζουν τη Wall Street οι φήμες για χρεωκοπία της Ελλάδας - iefimerida.gr

Γκρεμίζουν τη Wall Street οι φήμες για χρεωκοπία της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal οι μετοχές στις ΗΠΑ σημειώνουν σήμερα κατακόρυφη πτώση εξανεμίζοντας τα κέρδη της εβδομάδας καθώς οι φόβοι των επενδυτών για την κρίση χρέους στην Ευρώπη εντείνονται με την παραίτηση Σταρκ και τη φημολογία για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση της τάξεως του 2,6% ενώ η τιμή του ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 μηνών.
Η Wall Street Journal αποδίδει την κατακόρυφη πτώση που σημειώνουν σήμερα τα αμερικανικά χρηματιστήρια τόσο στην είδηση της παραίτησης του Σταρκ, τον οποίο η αγορά θεωρούσε πως θα έδινε λύση στην κρίση στην ευρωζώνη, όσο και στη διαρροή της πληροφορίας για την ύπαρξη Plan B από τους Γερμανούς σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ οι διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι όλα αυτά είναι σενάρια δεν φαίνεται να καθησυχάζει τις αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ