Σόιμπλε σε Βενιζέλο: Θα σας δώσουμε γραμμή στήριξης, αρκεί... [εικόνες] - iefimerida.gr

Σόιμπλε σε Βενιζέλο: Θα σας δώσουμε γραμμή στήριξης, αρκεί... [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση του Βερολίνου να δοθεί στην Ελλάδα η πιστοληπτική γραμμή στήριξης, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά την συνάντησή τους στην γερμανική πρωτεύουσα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε στον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας ότι οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να παράσχουν στην Ελλάδα προληπτική πιστωτική γραμμή η οποία όμως θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. «Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος με την τρόικα θα δοθεί μια προληπτική γραμμή πίστωσης αλλά ακριβώς μετά την ολοκλήρωση που είναι πολύ ενθαρρυντική για όλους. Οι εταίροι θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα» τόνισε ο Σόιμπλε.

Παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει περάσει από μια φάση δύσκολων ετών, αλλά υποστήριξε ότι «ήταν επιτυχημένα χρόνια». Σύμφωνα με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ «οι μεταρρυθμίσεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όσο θα πίστευαν ορισμένοι. Ο δρόμος των μερταρρυθμίσεων ήταν επιτυχημένος».

Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «η αποσαφήνιση της πολιτικής κατάστασης αποτελεί κύριο παράγοντα για την ελληνική οικονομία». Εξήγησε, ότι η απόφαση για επιτάχυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ελήφθη προκειμένου να αποσαφηνιστεί η πολιτική κατάσταση.

Οπως υποστήριξε «σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη προκειμένου να επιτύχει την απογείωση της ελληνικής οικονομίας». Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμη πως «οι εταίροι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση της επόμενης μέρας, της ημέρας μετά το μνημόνιο».

Είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη και η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

«Ο κ. Σόιμπλε είναι σε θέση να κατανοήσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι παράγοντας κλειδί στο Eurogroup. Η ελληνική οικονομία χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού βρίσκεται σε διαφορετική θέση» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με τον οποίον θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Σόιμπλε σε Βενιζέλο: Θα σας δώσουμε γραμμή στήριξης, αρκεί...  [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σόιμπλε σε Βενιζέλο: Θα σας δώσουμε γραμμή στήριξης, αρκεί...  [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ