Ελιγμός Χαρδούβελη: Πετάει στο ΝΣΚ το «μπαλάκι» για τον ΕΝΦΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδας - iefimerida.gr

Ελιγμός Χαρδούβελη: Πετάει στο ΝΣΚ το «μπαλάκι» για τον ΕΝΦΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καλείται να λύσει το... μυστήριο για το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να πληρώσει η Τράπεζα της Ελλάδας τον ΕΝΦΙΑ που της βεβαιώθηκε και ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών μετά από την επιστολή που έλαβε από τον Γιάννη Στουρνάρα για τους λόγους που η ΤτΕ απαλλάσσεται απ' όλους τους φόρους και τα τέλη, υπέβαλε ερώτημα προς το ΝΣΚ, ζητώντας να διερευνηθεί εάν η Κεντρική Τράπεζα:

  • Απαλλάσσεται από φόρους ή τέλη κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 73 παρ. 1 του Καταστατικού της ή
  • Καταλαμβάνεται από τις νεότερες διατάξεις του ν. 4223/2013 «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» (Α287), οι οποίες δεν την απαλλάσσουν από την επιβολή του εν λόγω φόρου
  • πως διαμορφώνεται η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και ειδικότερα ποια είναι η ισχύς της επίμαχης διάταξης του Καταστατικού της ΤτΕ εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αυτή περιλαμβάνεται σε διεθνή σύμβαση που έχει κυρωθεί με νόμο (ν.3423/1927) σε συνδυασμό με το ότι η μεταγενέστερη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 3 του ν. 4223/2013 ορίζει ότι «κάθε άλλη διάταξη ,γενική ή ειδική , που αφορά απαλλαγές από φόρους ή τέλη δεν εφαρμόζεται για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακίνητης Περιουσίας».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ