Time: Οι άνθρωποι που μάχονται κατά του Εμπολα πρόσωπα της χρονιάς για το 2014 - iefimerida.gr

Time: Οι άνθρωποι που μάχονται κατά του Εμπολα πρόσωπα της χρονιάς για το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη μάχη κατά του ιού Εμπολα ανακήρυξε ως «προσωπικότητες της χρονιάς» για το 2014 το αμερικανικό περιοδικό Time.

Οπως σημειώνει η διευθύντρια του περιοδικού, Νάνσι Γκιμπς, στον ιστότοπο του Time «Διακινδύνευσαν και επέμειναν, έκαναν θυσίες και έσωσαν ζωές».

Time: Οι άνθρωποι που μάχονται κατά του Εμπολα πρόσωπα της χρονιάς για το 2014 | iefimerida.gr 0

Σημειωτέων ότι ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα στις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται περισσότερο (Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα) ανέρχεται σε 6.331 σε σύνολο 17.800 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που αφορά την περίοδο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Time: Οι άνθρωποι που μάχονται κατά του Εμπολα πρόσωπα της χρονιάς για το 2014 | iefimerida.gr 1

Το προσωπικό του τομέα της υγείας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα εναντίον του ιού, πληρώνει ένα ιδιαίτερα βαρύ τίμημα. Ο ιός μεταδίδεται με άμεση επαφή μέσω των σωματικών υγρών των ασθενών που εμφανίζουν συμπτώματα, κυρίως πυρετό και εμέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ