Τα γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ στα χέρια Αράβων -Πλήρωσαν και παραπάνω για να τα αγοράσουν - iefimerida.gr

Τα γραφεία της Σκότλαντ Γιαρντ στα χέρια Αράβων -Πλήρωσαν και παραπάνω για να τα αγοράσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ίσως το πιο διάσημο κτίριο του Λονδίνου, εκείνο της Σκότλαντ Γιάρντ, πουλήθηκε σε άραβες επενδυτές έναντι 455 εκατομμυρίων ευρώ.

Το θρυλικό αυτό κτίριο βρίσκεται στην οδό Μπρόντγουεϊ στη συνοικία Ουέστμινστερ εδώ και μισό αιώνα και στέγαζε τα γραφεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας από το 1967.Οι επενδυτές σκοπεύουν να το κατεδαφίσουν και να το μετατρέψουν σε πολυτελή διαμερίσματα, καταστήματα και γραφεία, αντάξια της ιστορίας του κτιρίου της Σκότλαντ Γιάρντ. Τέτοιο μάλιστα ήταν το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά, που πλήρωσαν 150 εκατομμύρια περισσότερο από την ζητούμενη τιμή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις φυσικά, θα πάρουν μαζί τους την πινακίδα-σήμα κατατεθέν και θα μεταφερθούν σε νέα, μικρότερα γραφεία, στοχεύοντας εξοικονόμηση ύψους 7,5 εκατομμυρίων ετησίως. Με τα έσοδα από την πώληση, θα ενισχυθεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός των αστυνομικών, όπως επίσης θα στεγασθεί και η έκθεση αποδεικτικών στοιχείων και αντικειμένων που σχετίζονται με διάσημες υποθέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σκότλαντ Γιάρντ πώληση Άραβες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ