Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Mercedes GLE Coupe που πετάει το γάντι στην X6 - iefimerida.gr

Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Mercedes GLE Coupe που πετάει το γάντι στην X6

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μονοπώλιο της BMW στην κατηγορία των πολυτελών SUV με εμφάνιση αλά κουπέ κάπου εδώ τελειώνει, μιας και η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία για το νέο της αντίστοιχο μοντέλο. Η GLE Coupe λοιπόν, το όνομα της οποίας ακολουθεί τη νέα ονοματολογία των SUV της γερμανικής εταιρείας, βασίζεται στην ML (μετά την ανανέωσή της το καλοκαίρι θα λέγεται GLE), αλλά έχει ένα σαφώς πιο κομψό και σπορτίφ αμάξωμα. Με ένα εντυπωσιακό πίσω μέρος, 5 θέσεις και μεγάλο πορτμπαγκάζ, παρά τη γραμμή της οροφής που πέφτει έντονα μετά τη μεσαία κολώνα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον V6 diesel των 3.000 κυβικών και των 252 ίππων της GLE 350d Coupe, τον επίσης 3.0 V6 βενζίνης με διπλά turbo και 333 άλογα της 400 Coupe, καθώς και την κορυφαία, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι η 450 AMG Coupe, στην οποία ο ίδιος κινητήρας βενζίνης φτάνει τα 367 άλογα.

Τα κιβώτια είναι παντού τα G-Tronic των 9 σχέσεων, ενώ όλες οι εκδόσεις είναι τετρακίνητες. Από κει και πέρα η AMG έχει πιο τονισμένα σπορ χαρακτηριστικά με κατανομή ροπής 40:60 στους δύο άξονες (στις άλλες δύο είναι 50:50), και τρία επιπλέον πρόγραμματα δυναμικών χαρακτηριστικώ, δύο καθορισμένα και ένα που ο οδηγός μπορεί να το προσαρμόσει στις δικές του προτιμήσεις.

Η επίσημη πρεμιέρα της Mercedes GLE Coupe θα γίνει τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από το 2ο εξάμηνο του 2015, προκειμένου να εναρμονιστούν με την προγραμματισμένη ανανέωση της M-Class, που όπως είπαμε θα μετονομαστεί σε GLE.

Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Mercedes GLE Coupe που πετάει το γάντι στην X6 | iefimerida.gr 0
Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Mercedes GLE Coupe που πετάει το γάντι στην X6 | iefimerida.gr 1
Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Mercedes GLE Coupe που πετάει το γάντι στην X6 | iefimerida.gr 2
Αυτή είναι η ολοκαίνουργια Mercedes GLE Coupe που πετάει το γάντι στην X6 | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BMW μονοπώλιο κουπέ mercedes gle
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ