Πυριτιδαποθήκη η ΔΕΘ - Εντολή σε υπουργούς να μένουν μέσα - iefimerida.gr

Πυριτιδαποθήκη η ΔΕΘ - Εντολή σε υπουργούς να μένουν μέσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γιουχάισμα στον πρωθυπουργό από μέλη του ΠΑΜΕ την ώρα που έμπαινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης δεν ήταν είδηση...

Είδηση ήταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γύρισε, χαμογέλασε από μακριά στους συγκεντρωμένους, έβαλε το χέρι στην καρδιά και τους χαιρέτησε υψώνοντας το. Οι περισσότεροι το σχολίασαν αρνητικά: «Σα να μας ειρωνεύονταν κατάμουτρα» είπαν. Το ίδιο αρνητικά σχολιάστηκε και το... τέχνασμα του Γιάννη Μπουτάρη να βγεί από την κεντρική είσοδο για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό ώστε να πιστέψουν οι συγκεντρωθέντες ότι θα περάσει από εκεί ο κ. Παπανδρέου και να τον ανεβάσει τελικά από πλαϊνή είσοδο – μακριά από το πεδίο «βολής» του ΠΑΜΕ.
Ετσι κι αλλιώς, η παρουσία του πρωθυπουργού, του κυβερνητικού κλιμακίου, των κομματικών και των παρατρεχάμενων (ναι, ήρθαν και φέτος αυτοί...) μόνο ευπρόσδεκτη δεν είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Ενώ η παρουσία πολύ μεγάλων -σε αριθμό- αστυνομικών δυνάμεων που κυκλοφορούν νυχθημερόν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με μηχανές, πεζή και οχήματα έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους μόνιμους κατοίκους.

Η ατμόσφαιρα «μυρίζει μπαρούτι» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida η ΕΥΠ έχει ενημερώσει τους υπεύθυνους ασφαλείας της Αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αλλά και του πρωθυπουργού ότι «κάποιοι κύκλοι, φέτος θέλουν αίμα». Και επειδή στα ξενοδοχεία ή στις επίσημες εκδηλώσεις είναι δύσκολο -λόγω των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας- οι αρμόδιοι έχουν ενημερώσει υπουργούς και στελέχη να μείνουν κλεισμένοι στα ασφαλή ξενοδοχεία όπου έχουν καταλύσει και να αποφύγουν... νυχτοπερπατήματα, ακόμη και μια απλή έξοδο σε ταβέρνα. Εξίσου τρομοκρατημένοι είναι και οι δημοσιογράφοι -ιδίως οι πλέον γνωστοί εξ αυτών- καθώς φοβούνται ότι μπορεί να γίνουν αποδέκτες εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ