Ταμπουλέ, όχι πια ντοματοσαλάτα

Μια λιχουδιά που έφυγε από τον Λίβανο και μπήκε στο πιάτο μας.


Ανατολίτικη σαλάτα, προέρχεται από τον Λίβανο (γράφεται tabbouleh) αλλά κατέκτησε τον πλανήτη εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη νοστιμιά που πρέπει να ανακαλύψετε, αν δεν την ξέρετε ήδη. Τρώγεται μόνη της, είναι χορταστική. Τρώγεται και ως συνοδευτικό, δροσίζει και βγάζει αρώματα.

Υλικά

  • 350 γραμμάρια πλιγούρι ή κουσκούς χοντρό
  • 1 μάτσο μαϊντανό
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Ντοματάκια φρέσκα ή ντομάτα ολόκληρη
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλτε το πληγούρι ή το κουσκούς σε μια βαθιά σαλατιέρα
  • Κόψτε εκεί μέσα το κρεμμύδι, πολύ ψιλό
  • Προσθέστε μαϊντανό και δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Κόψτε τα ντοματάκια στα δύο ή την ολόκληρη σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο αρκετό, με το μάτι
  • Χυμό λεμονιού, χοντρό θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε τη σαλάτα να ξεκουραστεί και να αναμειχθούν τα υλικά
  • Στο ψυγείο διατηρείται μια εβδομάδα, μπορείται να τρώτε με την ψυχή σας!
  • Αν βάλετε κουσκούς, θα μαλακώσει και θα φουσκώσει με την ντομάτα
  • Αν βάλετε πληγούρι, ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες νερό

Στη δική μου σαλάτα ταμπουλέ δεν βάζω υπερβολικό μαϊντανό, όπως κάνουν στον Λίβανο. Η δική μου μοιάζει έτσι:

H κάντε την ακόμη πιό όμορφη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταμπουλέ σαλάτα συνταγή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ