Πώς να διατηρήστε φρέσκο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γιορτές - iefimerida.gr

Πώς να διατηρήστε φρέσκο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γιορτές

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειδή πολλοί μπαίνουν στο πνεύμα των γιορτών από νωρίς και ξεκινάνε το στόλισμα πολύ πριν τα Χριστούγεννα, αντιμετωπίζουν το σύνηθες πρόβλημα, το δέντρο να μην έχει τις ίδιες αντοχές. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να το διατηρήσουμε φρέσκο για περισσότερο καιρό;

Καταρχάς το σημαντικότερο είναι να κρατάτε το δέντρο μακριά από εστίες θέρμανσης, όπως τζάκια, κεριά, σόμπες και καλοριφέρ, προκειμένου να μην αφυδατωθεί.

Επίσης βασικό είναι να το ποτίζετε συχνά. Θέλει τουλάχιστον 4 λίτρα νερό την ημέρα, γι' αυτό καλό είναι να το κρατάτε ενυδατωμένο.

Οσο για τις βελόνες που πέφτουν, μία πρακτική λύση είναι η λακ που τις ακινητοποιεί τα κλαδιά για περισσότερο καιρό, όμως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί αφού αυτό καθιστά το δέντρο πιο εύφλεκτο.

Τέλος «ταίστε» το δέντρο σας με ένα μείγμα ξεβαφτικού με σιρόπι καλαμποκιού και τρία λίτρα ζεστό νερό. Το καθαριστικό βοηθάει το δέντρο να καθαρίσει τους χυμούς του, έτσι ώστε να παίρνει περισσότερο νερό, ενώ το σιρόπι καλαμποκιού περιέχει τους απαραίτητους υδατάνθρακες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ