Η Μαρία Κάλλας θα πεθάνει μπροστά στα μάτια μας, επτά φορές: Ξεκινά το project της Αμπράμοβιτς - iefimerida.gr

Η Μαρία Κάλλας θα πεθάνει μπροστά στα μάτια μας, επτά φορές: Ξεκινά το project της Αμπράμοβιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο γυναίκες, μοναδικές: Η ντίβα, η Μαρία Κάλλας, η φωνή που καθήλωσε το παγκόσμιο κοινό, η καρδιά που έσπασε από την αγάπη. Αλλά και η Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η σπουδαιότερη καλλιτέχνης στον χώρο της performance που υπέβαλλε το σώμα και το μυαλό της σε κάθε δυνατή περιπέτεια και δοκιμασία και δημιούργησε μια τομή στο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Οι δυό τους θα συναντηθούν μέσω του σπονδυλωτού κινηματογραφικού έργου «7 θάνατοι».

Η Μαρία Κάλλας θα πεθάνει μπροστά στα μάτια μας, επτά φορές: Ξεκινά το project της Αμπράμοβιτς  | iefimerida.gr 0

Μας το είχε πει η ίδια η Αμπράμοβιτς όταν ήρθε στην Αθήνα την άνοιξη, όμως προ ημερών, εκπρόσωπος το στούντιό της ανακοίνωσε πως η διαδικασία ξεκινά μέσα στο 2015 και τα γυρίσματα αναμένται να γίνουν το καλοκαίρι που έρχεται. Τα μικρά βίντεο που θα συνθέσουν την μεγαλύτερη ταινία σκηνοθετούν θρύλοι του σύγχρονου κινηματογράφου: Polanski Alejandro González Iñárritu, Marco Brambilla, Giada Colagrande, o Eλληνας Γιώργος Λάνθιμος και η ίδια η Αμπράμοβιτς.Ο Λαρς Φον Τρίερ που επρόκειτο να σκηνοθετήσει το ένα φιλμ, τελικά δεν θα τα καταφέρει λόγω προβλήματος στο πρόγραμμά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο σπουδαίος, ιδιοσυγκρασιακός Δανός σκηνοθέτης διέψευσε πως δεν θα συμμετάσχει λόγω διαφωνίας με την καλλιτέχνιδα.

Η Μαρία Κάλλας θα πεθάνει μπροστά στα μάτια μας, επτά φορές: Ξεκινά το project της Αμπράμοβιτς  | iefimerida.gr 1


Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα "ζήσει" επτά θανάτους της Μαρίας Κάλλας – οπερατικούς, επί σκηνής, επικούς, ανοιχτούς στο παγκόσμιο κοινό –Κάρμεν, Τραβιάτα, Μαντάμα Μπατερφλάι, Τόσκα... Όμως ο ένας από αυτούς θα είναι ο πιο προσωπικός, ο πιο μοναχικός: ο πραγματικός θάνατος της ντίβας από καρδιακή ανακοπή, μέσα στο διαμερισμά της στο Παρίσι. Εκεί θα δούμε την Αμπράμοβιτς να ανασύρει όλα τα συναισθήματα όλο τον πόνο και την περιδίνηση μιας γυναίκας που πεθαίνει από πόνο.
Με το πρότζεκτ αυτό, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα εξερευνήσει δυο κορυφαία θέματα που την απασχολούν επί χρόνια: τον θάνατο και τη Μαρία Κάλλας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ