Ο Χαρδούβελης κατέθεσε και επίσημα το αίτημα παράτασης του Μνημονίου - iefimerida.gr

Ο Χαρδούβελης κατέθεσε και επίσημα το αίτημα παράτασης του Μνημονίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίτημα για επέκταση κατά δυο μήνες του οικονομικού προγράμματος που αφορά την Ελλάδα, υπέβαλε το βράδυ της Τρίτης στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Στην δισέλιδη επιστολή του ο Γκίκας Χαρδούβελης ζητεί να υπαχθεί η Ελλάδα στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, με την υπόμνηση ότι θα χρειαστεί δύο μήνες παράταση για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος σύμφωνα και με την απόφαση του Eurogroup.
«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup γιατί ξεμπλοκάραμε και μπαίνουμε πια σε τροχιά συμφωνίας με δίμηνη παράταση τη στιγμή που όλοι έλεγαν ότι πάμε σε εξάμηνη» έλεγαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ από τις Βρυξέλλες. Σημείωναν ωστόσο με προβληματισμό ότι «υπάρχει όμως και μεγάλη ανησυχία για την πτώση στο χρηματιστήριο».
Την ίδια ώρα, η τρόικα έχει έτοιμη την ενδιάμεση πραγματολογική έκθεση (factual report) για τα πεπραγμένα της Ελλάδας και όσα δεσμεύεται να υλοποιήσει η χώρα μας ως το τέλος Φεβρουαρίου για να κλείσει η αξιολόγηση.

Οπως μεταδίδει εξάλλου το Reuters, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως θα καταθέσει την ερόμενη εβδομάδα στην Κάτω Βουλή (Bundestag) το ψήφισμα για την παράταση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Ο Σόιμπλε επεσήμανε πως η Ελλάδα μπορεί να λάβει στήριξη από μια νέα πιστωτική γραμμή στο τέλος Φεβρουαρίου, αλλά δεν θα χρειαστεί νέα κεφάλαια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ