Παρέμβαση Μοσκοβισί για την επιλογή Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Παρέμβαση Μοσκοβισί για την επιλογή Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα αλλά και την κακή αντίδραση των αγορών έκανε ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας «έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες».

Αποκάλυψε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τόνισε: «Έχω την αίσθηση ότι ξέρει που πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι αγορές θα πρέπει να νιώθουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τη σημερινή τους αντίδραση».

Σύμφωνα με το Γάλλο επίτροπο, οι αγορές είναι πάντα πολύ ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα και όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική διαδικασία δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Ο Π. Μοσκοβισί είπε ακόμη ότι παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και χθες το Γιούρογκρουπ έλαβε πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχουμε στο έργο των ελληνικών αρχών, προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματα και το δημοσιονομικό κενό, αλλά και να υπάρξει ώθηση στις μεταρρυθμίσεις.

Ο Επίτροπος είπε επίσης ότι εκτιμούμε πάρα πολύ τις τεράστιες προσπάθειες που έκαναν οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν και να εκσυγχρονίσουν την οικονομία.

Ταυτόχρονα, είπε, γνωρίζουμε ότι για να αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν περισσότερα και συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία και υπογράμμισε ότι προς το σκοπό αυτό τα τεχνικά μας κλιμάκια επέστρεψαν σήμερα στη Αθήνα για να εργασθούν επί των δημοσιονομικών πτυχών και για να γεφυρωθεί το υπάρχον δημοσιονομικό κενό.

Όπως τόνισε ο Π. Μοσκοβισί, οι χθεσινές μας αποφάσεις δείχνουν ότι θέλουμε να προχωρήσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος, δίνοντας παράταση δύο μηνών, αλλά και με τη δέσμευσή μας μετά την παράταση να υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης. Είναι μια συνολική διαδικασία που δείχνει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ισχυροποιήσει την οικονομία της με ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης, κατέληξε ο Επίτροπος.

Στο ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις τόνισε ότι δεν είναι θέμα της Κομισιόν να σχολιάσει το πότε θα γίνουν εκλογές, η απόφαση αυτή εναπόκειται στα κράτη - μέλη με βάση το Σύνταγμα τους. Στην Επιτροπή θεωρούμε ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα χθες στο Γιουρογκρούπ και η παράταση του προγράμματος δίνει δύο μήνες περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, είπε και σημείωσε ότι η απόφαση για την προληπτική γραμμή πίστωσης δίνει τη δυνατότητα για ομαλή μετάβαση από το πρόγραμμα σε δανεισμό από τις αγορές.-

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ