«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο «βραχιολάκι» για το Ρωμανό - Η τροπολογία της Κουμουνδούρου [pdf] - iefimerida.gr

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο «βραχιολάκι» για το Ρωμανό - Η τροπολογία της Κουμουνδούρου [pdf]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει ο δρόμος για λύση στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού, καθώς με θετικό τρόπο αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ΑΝΕΛ την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, να του τοποθετηθεί «βραχιολάκι», προκειμένου να κάνει χρήση της εκπαιδευτικής αδείας και να παρακολουθεί τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

«Θεωρούμε ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κινείται σε θετική κατεύθυνση» δήλωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.
«Μόνο θετικά αποτελέσματα έχει η δυνατότητα να δίνεται εκπαιδευτική άδεια. Είναι θέμα ευθύνης να κρατηθεί στη ζωή αυτό το παιδί, που δικαίως αισθάνεται ότι αδικείται από αυτή την κατάσταση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφευχθεί το μοιραίο στην εξέλιξη και να αποκτήσει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του» είπε ακόμη ο Στ. Κοντονής.

«Και για ανθρωπιστικούς λόγους και για το αίσθημα δικαίου, λέμε ναι στην τροπολογία» είπε επίσης και η εισηγήτρια των ΑΝΕλ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Υψηλάντης, χαρακτήρισε την επίλυση του ζητήματος «ως πράξη ανθρωπιάς και πραγματικής προσήλωσης τόσο στη νομιμότητα όσο και στην ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος, που αποκαθιστά το περί δικαίου αίσθημα».

Σημείωσε δε ότι η τροπολογία «έρχεται να ρυθμίσει ανάλογες περιπτώσεις με του Ρωμανού, δίνοντας τη δυνατότητα με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για παρακολούθηση από κοντά των εκπαιδευτικών μαθημάτων με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού».

Τροπολογία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - συνυπογράφει η ανεξάρτητη Ραχήλ Μακρή και ο Γιάννης Πανούσης της ΔΗΜΑΡ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως κατέθεσε ειδική τροπολογία που ρυθμίζει τα των εκπαιδευτικών αδειών των κρατουμένων. Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής, Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Μπόλαρη και Χρήστος Καραγιαννίδης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης και η ανεξάρτητη βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, η άδεια σε κρατουμένους θα χορηγείται από το Συμβούλιο των φυλακών και μόνο κατ' εξαίρεση θα επιτρέπεται η απόρριψη της».
«Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται υποχρεωτικά σε κρατούμενους οι οποίοι έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Επικράτειας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους ως υποδίκων ή καταδικασθέντων και ανεξαρτήτως του αδικήματος για το οποίο είναι υπόδικοι ή έχουν καταδικασθεί», προβλέπει χαρακτηριστικά η τροπολογία.

Η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ