Η Κατερίνα Μάρκου μιλάει στο iefimerida: Αν με πλησίασαν για να με χρηματίσουν; Πλάκα κάνετε; - iefimerida.gr

Η Κατερίνα Μάρκου μιλάει στο iefimerida: Αν με πλησίασαν για να με χρηματίσουν; Πλάκα κάνετε;

(Menelaos Myrillas / SOOC)
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Η ανεξάρτητη βουλευτής, έχει δηλώσει ότι στο παρελθόν έχει ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, εξελέγη βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ και τώρα «φλερτάρει» με το Ποτάμι. Εκπροσωπεί, κατά κάποιο τρόπο, την ψυχοπαθολογία της παρούσης βουλής, με βουλευτές να μετακινούνται στην κινούμενη κομματική άμμο. Κρατά επιφυλάξεις για το αν θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και απαντάει στο αν της πρότειναν να χρηματιστεί. Οταν επιμείναμε στην πρόταση της κυβέρνησης για Σταύρο Δήμα, η κυρία Μάρκου έδειξε σαφώς ότι θα καταψηφίσει.

Συνέντευξη στον Αγγελο Μόσχοβα

- Βοηθά τη χώρα η επίσπευση των διαδικασιών εκλογής ΠτΔ;

Επισπεύδεται η εκλογή του Προέδρου, σωστά κατά τη γνώμη μου. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα σε ό,τι, τέλος πάντων, αποφασίσουν οι αντιπρόσωποι του λαού. Ήρθε η ώρα της επιλογής και η ώρα της κρίσης. Κι η ώρα οι Βουλευτές να τοποθετηθούν επί ενός μεγάλου, καθοριστικού και κυρίως πραγματικού για τη χώρα, ζητήματος.

- Ψηφίσατε τον προϋπολογισμό, αφήσατε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσετε συναινετικό πρόσωπο για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Γιατί Θέλετε να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης;

Θα ψηφίσω, ντόμπρα και παστρικά το λέω, εφόσον το πρόσωπο ενσαρκώνει το πνεύμα του θεσμού. Όλα τα άλλα παρέλκουν. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς.
Άλλωστε, κ. Μόσχοβα, ο βίος της κυβέρνησης είναι καθορισμένος από τα πράγματα. Η κυβέρνηση φαίνεται να είναι περισσότερο σε αποδρομή. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι υπέρ της επιλογής μου, όπως αφήνει να εννοηθεί η ερώτησή σας.

- Τον Σταύρο Δήμα θα τον υπερψηφίσετε; Ενσαρκώνει το πνεύμα του θεσμού;

Ουδέν σχόλιον. Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, έχουμε καιρό.

- Εχετε αφήσει να εννοηθεί ότι θα ψηφίζατε συναινετικά ωστόσο...

Η μόνη δήλωση που έχω κάνει, είναι πως θα ψηφίσω, ενδεχομένως, πολιτικό πρόσωπο και όχι κομματικό. Ήμουν σαφής, δεν υπάρχει χώρος παρερμηνείας.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλεί ότι όσοι ψηφίσουν για πρόεδρο, είναι αποστάτες και έχουν συναλλαγεί ύποπτα με κάποια κέντρα.

Ο Σύριζα καλά θα κάνει να συναλλάσσεται εντιμότερα με τους οργισμένους ψηφοφόρους. Και να αφήσει τις πολιτικές φθήνιες γιατί έχει αποστατήσει από την πραγματική Αριστερά (με κεφαλαίο).

- Οι ΑΝΕΛ μιλούν για χρηματισμούς βουλευτών. Σας ρωτώ ευθέως: Σας έχουν προσεγγίσει με στόχο την ψήφο σας;

Αφήστε την πλάκα κύριε Μόσχοβα. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Μην υποτιμάτε και τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων

- Έχετε δεχθεί άλλου είδους πιέσεις που σας ανάγκασαν να δηλώσετε από τώρα την στάση σας;

Η ανευθυνότητα, η δημαγωγία, η δειλία, ο λαϊκισμός, η υπεκφυγή, ορισμένων υποτίθεται υπευθύνων παραγόντων με πιέζουν να δω το πολιτικά σημαντικό. Κι αυτό είναι η σταθερότητα και η σωτηρία της χώρας.

- Εκτιμάτε ότι θα βγουν τελικά οι 180 και θα αποφύγουμε τις εκλογές;

Εκτιμώ ότι είναι θεσμικά αποτρόπαιο να διαστρεβλώνεται η θέληση και το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη και να τίθεται στην υπηρεσία κάθε είδους ναπολεοντίσκων. Λέω, ‘κάθε είδους’. Γιατί και η κυβέρνηση μπορεί να φέρει ένα πρόσωπο ακατάλληλο, με ηθικές αμυχές και να αναγκαστούμε όλοι να μην ψηφίσουμε.
Έτσι καταστράφηκε η χώρα. Καιρός να βάλουμε μυαλό.

- Μέχρι πότε θα είστε πολιτικά/κομματικά "άστεγη"; Έχετε αποφασίσει με ποιον θα συμπαραταχθείτε στις εκλογές;

Μέχρις ότου το πολιτικό σύστημα εδώ αποφασίσει να ανεχθεί την σχετική αυτονομία της γνώμης και της κρίσης του βουλευτή. Σε όλα υπάρχουν όρια.

- Με τον ΣΥΡΙΖΑ κόψατε τις γέφυρες. Από την. ΔΗΜΑΡ φύγατε. Με την ΝΔ δεν έχετε ιδεολογική προσέγγιση υποθέτω. Μένει το Ποτάμι και η Δημοκρατική Παράταξη Βενιζέλου. Με ποιόν Έχετε συζητήσει;

Να διορθώσω ότι με τη ΔΗΜΑΡ συνεργαζόμουν. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος, ούτε και μου το ζήτησε ποτέ κανείς. Συζητώ με κάθε λογικό και προοδευτικό άνθρωπο.

Στο Ποτάμι υπάρχει μια πολύ καλή μαγιά ανθρώπων, και γίνεται μια προσπάθεια να μετασχηματιστεί αυτό σε πολιτικό λόγο, προσπάθεια που, όπως είναι γνωστό, συμμετέχω.

Επίσης, να σας πω ότι υπάρχει και μια άλλη δυνατότητα. Να πάω σπίτι μου και να συνεχίσω τη ζωή μου. Θα σας φανεί στερεότυπο αλλά είναι αληθινό. Πήρα κοντά 3000 ψήφους πόρτα-πόρτα. Οι άνθρωποι αυτοί, οι ψηφοφόροι μου, με τους οποίους έχω τακτικότατη επαφή, έχουν γνώμη και, μπορώ να πω, και απαιτήσεις από εμένα. Με βλέπετε να λέω καθαρά αυτό που πιστεύω και κάνω ακριβώς γιατί είναι δίπλα μου όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία και στο Πασόκ γι αυτό που προσπαθεί να κάνει. Παρατηρώ ότι μόνο η ΝΔ και ο Σύριζα μένουν ‘ακλόνητοι’ σε αυτό που είναι. Ο κόσμος όμως περιμένει περισσότερα γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει.

- Ο Φώτης Κουβέλης τι σας είπε στο ραντεβού που του ανακοινώσατε ότι αποχωρείτε από την ΔΗΜΑΡ;

Δεν επιτρέπεται σε μία Κυρία να διαρρέει πολιτικά προσωπικές στιγμές.

- Συχνά οι γυναίκες βουλευτές σχολιάζονται περισσότερο για τις στυλιστικές/ενδυματολογικές προςωπικές τους επιλογές, παρά για την πολιτική τους άποψη. Το έχετε βιώσει; Έχετε νιώσει πως σας αντιμετωπίζουν σεξιστικά συνάδελφοί σας ή τα ΜΜΕ;

Ένας αδύναμος και μειονεκτικός μπορεί μόνο να φερθεί με τέτοιο τρόπο. Ευτυχώς, σπάνια κανείς βλέπει κάποιον τέτοιο συνάδελφο. Όσο για τον Τύπο, ε, γι αυτό είστε αρμόδιος να απατήσετε εσείς, κύριε Μόσχοβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ