Πάγκαλος: Αν δεν ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν βγαίνει - iefimerida.gr

Πάγκαλος: Αν δεν ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ, Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν βγαίνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εάν η ΔΗΜΑΡ δεν προσχωρήσει στην επιλογή ενός Προέδρου, δεν υπάρχει δυνατότητα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η μόνη λύση είναι οι εναπομείναντες της ΔΗΜΑΡ. Με αυτούς, είναι 170. Ε, από 170 έως 180, κάνεις παιχνίδι», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Αλλά από 155 μέχρι τους 180 είναι πολύ δύσκολο και οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν. Το έχουν πει και στον κ. Καμμένο και είναι ανεπανόρθωτα ψεκασμένοι, εάν εξαιρέσεις έναν ή δύο», είπε ο πρώην υπουργός στον Βήμα FM.

Και συνέχισε ο κ. Πάγκαλος, λέγοντας ότι μόνο αν είχε προταθεί ο Φώτης Κουβέλης θα υπήρχε πιθανότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές: «Γιατί είναι άλμα να προτείνει η κυβέρνηση τον κ. Κουβέλη; Είναι ένα πρόσωπο άχρωμο, άγευστο και άοσμο, όπως ήταν συνήθως επί χρόνια τώρα. Θα έλεγα ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως, δεν απαιτεί μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία. Τι να την κάνει; Ίσως και να τον ενοχλεί τον Πρόεδρο, αν είναι τέτοια φυσιογνωμία. Χρειάζεται μια φιγούρα που να ξέρει να σωπαίνει και να μιλάει όταν πρέπει, με τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα και ίσως να μην ξέρει τι λέει...

Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να γίνει αυτό (σ.σ.: εκλογή Προέδρου) εάν δεν υπάρχουν οι 10 της ΔΗΜΑΡ. Και ο κ. Κουβέλης δεν έχει αρνηθεί ποτέ την υποψηφιότητα. Έχει πει ότι δεν του το έχει προτείνει κανείς. Όταν, ας πούμε, βάζει υποψηφιότητα η κυρία Αγγελοπούλου, επειδή η προοδευτική διανόηση δεν γουστάρει ή αποτελείται, ως επί το πλείστον, από μεσόκοπες κυρίες ο κόσμος που σχολιάζει, ξαφνικά μιλάει για τα ακριβά και κομψά γούστα και ρούχα της. Είτε το θέλει ο κόσμος είτε όχι, ήταν εκλεγμένη μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με τεράστια επιτυχία και δύο φορές εξελέγη (βουλευτής). Οι προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν έναν υποψήφιο λαοπρόβλητο, με την έννοια ότι θα μπορούσε να ψηφιστεί και από τη Ν.Δ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως είναι σήμερα οι δημοσκοπήσεις».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
«(Σε περίπτωση εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση, αλλά) θα είναι μερικών εβδομάδων. Το ΠΑΣΟΚ του 1981 δεν ήταν και δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν Τσίπρας. Είστε άρρωστοι αν το βλέπετε αυτό! Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα ατύχημα για την πολιτική ζωή του τόπου, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Δυστυχώς… Δεν ξέρω, θα το δούμε αν το έφερε πιο κοντά το ατύχημα. Πώς το έκανε; Φέρνοντας τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό; Και με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα είναι αυτοί που είναι σήμερα; Γιατί στο δημόσιο, θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τεράστιες αυξήσεις. Μαλάκες είναι στον ιδιωτικό τομέα αυτοί που ψηφίζουν, για να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα δίνει αυξήσεις μόνο στο δημόσιο; Αυτό είναι απάτη, κοροϊδία. Να είναι χαμηλότεροι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συν την ανασφάλεια και να το κάνουμε χειρότερο; Αυτό είναι δηλαδή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ γουστάρω να μπούμε και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι θα έχουμε γλέντια τρελά και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν βγαίνουν τα κουκιά. Όπως σας είπα πριν ότι δεν βγαίνει Πρόεδρος, έτσι δεν βγαίνει και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν το ύψιστο σημείο που έχει φτάσει είναι το 30%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα που στηρίζεται στην αμετροέπεια, στην περιφρόνηση του Συντάγματος και των βασικών κανόνων που διέπουν την Πολιτεία. Θα πάψει να υποστηρίζει την τρομοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι ένα κόμμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία! Δεν θα γίνει λοιπόν κυβέρνηση, δεν θα βρει σύμμαχο και δεν μπορεί να αποκτήσει και το μόνο που θα κάνει είναι να καταστρέψει τη χώρα και αυτό δεν θα το κάνει το βράδυ των εκλογών. Και αυτό πάνε να κάνουν τώρα, να καταστρέψουν τη χώρα και οι μόνοι που θα πάνε να ωφεληθούν θα είναι οι ακροδεξιοί. Δεν έχουν καταλάβει πού πηγαίνουν και τι κάνουν. Είναι άτομα που είναι πραγματικά ατύχημα. Δεν έχω καταλάβει τι λάθη κάναμε και μέσα από αυτά, από τα παιδιά μας, στην ηλικία τους ή λίγο μεγαλύτερη, βγήκαν αυτές οι τερατώδεις φυσιογνωμίες, τις οποίες έχω την υποχρέωση να σχολιάζω, επειδή έχουν την αποδοχή ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Κάναμε τερατώδη λάθη, βέβαια. Το ένα ήταν ότι διορίζαμε εκατοντάδες άχρηστους στο Δημόσιο και όλοι αυτοί είναι στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική του ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώην πασοκτζήδες, ό,τι άχρηστο και σάπιο ή διεφθαρμένο υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ. Και όλοι αυτοί, λέει, θα έρθουν τώρα να σώσουν την Ελλάδα και να πουν ότι δεν θα κάνουν αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι άλλο. Μόνο που δεν μας το έχουν πει αυτό...».

Για την υπόθεση Ρωμανού
«Όλοι οι κρατούμενοι έχουν δικαίωμα να σπουδάζουν. Είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο από το νόμο και είναι καλό να γίνεται, όσο είναι δυνατόν, από μέσα από τη φυλακή, με τα σύγχρονα μέσα τηλεπικοινωνίας, αν και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι δύσκολο και περίπλοκο. Πρέπει οι συγγενείς του Ρωμανού να κάνουν και μια κίνηση προς την Πολιτεία και να πουν ότι δεν μπορεί να σκοτώνει καθένας όποιον θέλει, με τα δικά του κριτήρια. Δεν το βάζω ως όρο, αλλά δεν θα ήταν προτιμότερο; Δεν δέχομαι αυτή την προσέγγιση και να συζητήσω στη βάση αυτή (ότι ο Ρωμανός θα πεθάνει). Τότε, όποιος κρατούμενος πρόκειται να πεθάνει, ας του ανοίγουμε την πόρτα και να τον βγάζουμε έξω. Δεν είναι έτσι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ