Τι έτρωγαν οι γνωστότεροι δικτάτορες της Ιστορίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι έτρωγαν οι γνωστότεροι δικτάτορες της Ιστορίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο βιβλίο, εν μέρει ιστορικό και εν μέρει γαστρονομικό, αναλύει με λεπτομέρειες τα αγαπημένα πιάτα των δικτατόρων του 20ού αιώνα.

Αδόλφος Χίτλερ
Παρότι ο διάσημος για τα εγκλήματά του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος, στο βιβλίο Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants by Victoria Clark and Melissa Scott αναφέρεται ότι το αγαπημένο του πιάτο ήταν τα περιστέρια α λα Αμβούργο, ψημένα με φιστίκια και συκώτι.


Μπενίτο Μουσολίνι
Ο Ντούτσε δεν αγαπούσε τα μακαρόνια και έλεγε ότι ο πουρές του δίνει στομαχικά προβλήματα. Λάτρευε το ψιλοκομμένο σκόρδο με λεμόνι και λάδι.


Γιόζεφ Στάλιν
Ο Σοβιετικός ηγέτης και δικτάτορας αγαπούσε να βρίσκεται στο τραπέζι για έξι ώρες. Επινε πολύ κρασί και λάτρευε το κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα.

Τι έτρωγαν οι γνωστότεροι δικτάτορες της Ιστορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Κιμ Γιονγκ Ιλ

Τι έτρωγαν οι γνωστότεροι δικτάτορες της Ιστορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο πατέρας του σημερινού δικτάτορα της Βόρειας Κορέας είχε πολύ ακριβά γούστα στο φαγητό. Του άρεσε το εισαγόμενο χαβιάρι, τα μάνγκο από την Ταϊλάνδη και κέικ ρυζιού από την Ιαπωνία. Εβαζε έναν στρατό από γυναίκες να σιγουρετούν ότι το ρύζι που έτρωγε ήταν κάθε φορά το ίδιο και του άρεσε το ψάρι να είναι τόσο ξεροψημένο ώστε να καταλήγει στο πιάτο του σχεδόν καμένο.


Μουαμάρ Καντάφι

Τι έτρωγαν οι γνωστότεροι δικτάτορες της Ιστορίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Του άρεσαν τα ιταλικά μακαρόνια και γλυκά. Προτίμηση έδειχνε και στο κρέας καμήλας, το κουσκούς και τα δαμάσκηνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τραπέζια δικτάτορες φαγητά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ