Ο υπουργός Πολιτισμού μόλις έμαθε ότι το ΕΜΣΤ είναι έτοιμο - iefimerida.gr

Ο υπουργός Πολιτισμού μόλις έμαθε ότι το ΕΜΣΤ είναι έτοιμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επρεπε να ξεναγηθεί μόλις χθες από τον νέο πρόεδρο του ΔΣ του ΕΜΣΤ ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας για να διαπιστώσει ότι το μουσείο είναι πανέτοιμο! Και μάλιστα εδώ και μήνες. Μεσολάβησαν οι τελευταίοι μήνες διαφιλονικιών που οδήγησαν στο ξήλωμα του ΔΣ και την απομάκρυνση της ιδρυτικής διευθύντριας Αννας Καφέτση.

Μάλιστα -προφανώς για συμβολικούς λόγους, δέκα μέρες μετά την αλλαγή διεύθυνση και ΔΣ- έγινε χθες μέσα στο κτίριο του ΕΜΣΤ η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ με τη νέα διευθύντρια παρουσία του έκπληκτου – όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο επίσημο δελτίο τύπου- υπουργού Πολιτισμού. Βέβαια προκαλεί εντύπωση πως ο υπουργός δεν γνώριζε ότι το μουσείο είναι πανέτοιμο και το πληροφορήθηκε χθες από το νέο ΔΣ και ενώ είχε απομακρύνει την Αννα Καφέτση με αιχμές περί ασυνεννοησίας με το προηγούμενο ΔΣ που οδηγούσε σε καθυστερήσεις για τη λειτουργία του μουσείου.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού:
«Το κτίριο αυτό είναι το ίδιο έργο τέχνης. Πρέπει επιτέλους να αποδοθεί εκεί όπου ανήκει, στην ελληνική κοινωνία και τον εικαστικό κόσμο», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας, διαπιστώνοντας χθες ότι οι εγκαταστάσεις τού Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι εντελώς έτοιμες να δεχθούν τη συλλογή των έργων του και να υποδεχθούν το κοινό. Και πληροφορούμενος ότι αυτό ισχύει εδώ και πολλούς μήνες.


Αφού ξεναγήθηκε στο κτίριο από τον Πρόεδρο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, συνοδευόμενος από τη νέα Διευθύντρια κυρία Κατερίνα Κοσκινά, που επίσης για πρώτη φορά επισκεπτόταν το ΕΜΣΤ, ο υπουργός παρακολούθησε την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία έγινε επίσης για πρώτη φορά στα νέα γραφεία.


«Σε σας ανήκει το γοητευτικό έργο της διευθέτησης των όποιων εκκρεμοτήτων», είπε ο κ. Τασούλας προς τα μέλη της νέας διοίκησης. «Η μέρα των εγκαινίων αυτού του μουσείου θα είναι μια από τις αληθινά χαρούμενες ημέρες, μια από τις ημέρες που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη. Πρέπει, λοιπόν, να σπεύσετε. Και να την επισπεύσετε με τον πλέον θεσμικό, οικονομικό και αποδοτικό τρόπο. Θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και τη στήριξή μας απέναντι στη γραφειοκρατία».


Ο κ. Παπαναστασίου και άλλα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν για τις ελάχιστες τεχνικές εκκρεμότητες, καθώς και για την ολοκλήρωση της μουσειολογικής και τής μουσειογραφικής μελέτης. Ο υπουργός ζήτησε να επισπευσθεί επίσης η διαδικασία που θα επιτρέψει την αξιοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Και όταν το μουσείο λειτουργήσει», πρόσθεσε, «είναι χρήσιμο να τονιστεί το γεγονός της γειτνίασης του με το Μουσείο της Ακρόπολης, ώστε να εκφραστούν δυο ιστορικές περίοδοι του ελληνισμού, η κλασική και η σύγχρονη».


«Περίμενα ότι ο χώρος θα είναι πολύ ενδιαφέρων, αλλά με κατάπληξη διαπιστώνω ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί», είπε με τη σειρά της η κυρία Κοσκινά, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό και τα μέλη του ΔΣ. Και συνέχισε: «Είναι μεγάλη τύχη που μπαίνουμε εδώ και μεγάλη πρόκληση να πετύχουμε ό,τι δεν έχει συντελεσθεί ως τώρα, με πολύ σεβασμό στην εργασία που έχουν κάνει όλοι, και κυρίως η κυρία Καφέτση».


Πρότεινε, τέλος, να αξιοποιηθούν το συντομότερο οι εγκαταστάσεις και με ημερίδες, με συμπόσια και με άλλες εκδηλώσεις, που θα ενημερώσουν τους πολίτες για το καινούριο απόκτημα της πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ