Μπιλ Γκέιτς, ο χρυσοδάκτυλος -Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος για το 2014 [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπιλ Γκέιτς, ο χρυσοδάκτυλος -Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος για το 2014 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκεί που βρισκόταν ο Κάρλος Σλιμ, τώρα είναι ο Μπιλ Γκέιτς: μόνος στην κορυφή. Μόνο που η συγκεκριμένη κορυφή έχει το νόημά της, καθώς έχει να κάνει με τον πλουσιότερο άνθρωπο μέσα στο 2014.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, σύμφωνα με το Bloomberg, ανέβηκε στην κορυφή των δισεκατομμυριούχων του κόσμου για τη χρονιά που φεύγει, εκτοπίζοντας τον Μεξικανό μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ, που κατρακύλησε στην τρίτη θέση. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται καθαρά πως πολλά πράγματα πήγαν καλά φέτος για τον Μπιλ Γκέιτς.

Tο μερίδιο του 4% που διατηρεί στη Microsoft του προσφέρει σχεδόν το ένα πέμπτο της συνολικής περιουσίας του. Το υπόλοιπο 96% σχετίζεται με την Cascade Investment, έναν όμιλο συμμετοχών, ο οποίος διατηρεί ποσοστά σε περισσότερες από 36 επιχειρήσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι καναδικοί σιδηρόδρομοι, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Strategic Hotels & Resorts, το φωτογραφικό πρακτορείο Corbis Image, ο ενεργειακός όμιλος Sapphire Energy κ.λπ. Πέραν αυτών, ο Μπιλ Γκέιτς έχει δωρίσει 28 δισ. δολ. από την περιουσία του στο Bill and Melinda Gates Foundation, τον φιλανθρωπικό οργανισμό που συνδιοικεί με τη γυναίκα του.

Στη δεύτερη θέση, εν τω μεταξύ, εμφανίζεται ο γκουρού των επενδύσεων Γουόρεν Μπάφετ. Η πορεία της τιμής της μετοχής του ομίλου του Βerkshire Hathaway καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικότερα από τον Αύγουστο και μετά είναι έντονα ανοδική. Τον Αύγουστο, συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση της Βerkshire Hathaway, οπότε και ο ίδιος δήλωσε πως η πραγματική αξία της αυξάνεται ταχύτερα απ’ όσο δηλώνουν ορισμένες μεταβλητές, όπως η χρηματιστηριακή της αξία. Η δήλωση αυτή ενίσχυσε περαιτέρω την τιμή της μετοχής της Berkshire Hathaway, η οποία συνολικά από τις αρχές του 2014 ανήλθε εντυπωσιακά κατά 27% σε ιστορικά επίπεδα-ρεκόρ. Υπό το πρίσμα αυτό, η περιουσία του 84χρονου μεγιστάνα έχει ανέλθει στα 73,7 δισ. δολ., ξεπερνώντας κατά 300 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη του Κάρλος Σλιμ, στα 73,4 δισ. δολ.

Μπιλ Γκέιτς, ο χρυσοδάκτυλος -Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος για το 2014 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Γουόρεν Μπάφετ

Τέλος, ο Μεξικανός αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ είναι ο άνθρωπος ο οποίος με τον κολοσσό της America Movil ελέγχει την κινητή τηλεφωνία στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, διατηρεί συμμετοχές σε τράπεζες (Inbursa και Caixabank), εξορυκτικές εταιρείες (Minera Frisco), στον Τύπο (New York Times), καθώς και σε κατασκευαστικές εταιρείες του Μεξικού.

Μπιλ Γκέιτς, ο χρυσοδάκτυλος -Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος για το 2014 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Κάρλος Σλιμ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ