BusinessWeek: Το άθροισμα του Σαμαρά για τον Πρόεδρο είναι οριακό - iefimerida.gr

BusinessWeek: Το άθροισμα του Σαμαρά για τον Πρόεδρο είναι οριακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αρνητικά δημοσιεύματα των τελευταίων ετών είχαν κρατήσει μόνιμη θέση στην... Ελλάδα. Ακόμη και το τελευταίο διάστημα, με την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, δεν έλειψαν οι επικρίσεις μέσω των ξένων ΜΜΕ. Τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να ξαναμπεί στο κάδρο των εξελίξεων.

Αυτό σημειώνει το BusinessWeek με αφορμή την προεδρική εκλογή, αλλά και τις λοιπές εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.

Τα δεδομένα, όπως τα εκθέτει το άρθρο, είναι γνωστά: η οικονομία της Ελλάδας δεν έχει σταθεροποιηθεί, τα ελληνικά ομόλογα πιέζονται συχνά πυκνά, ενώ σε πολιτικό πεδίο έρχεται η εκλογή Προέδρου και αν αυτή δεν συμβεί, τότε οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες. Αν τα γκάλοπ είναι στη σωστή βάση, τότε θα πρέπει να περιμένουμε (γράφει το άρθρο) μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Τα πάντα πλέον εξαρτώνται από τι θα γίνει με την προεδρική εκλογή, σημειώνει το BusinessWeek, καθώς αυτή η διαδικασία θα δείξει αν η Ελλάδα θα πάει σε πρόωρες εκλογές ή όχι. Όπως αναφέρει η αναλύτρια Λοκράν Ροκέ Κέλι της Agenda Research, «το διάστημα ανάμεσα στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες θα είναι αρκετά θορυβώδες». Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν ο κυβερνητικός συνασπισμός διαθέτει τους απαραίτητους 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο. Το άρθρο κάνει πρόβλεψη -επίσης προφανής- πως ο Σαμαράς θα λάβει κάποιες θετικές απαντήσεις από ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και πάλι το άθροισμα θα είναι οριακό.

Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος, οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πλέον σε ετοιμότητα να κυβερνήσει. «Ο Τσίπρας θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά αντιτίθεται σθεναρά στα μέτρα λιτότητας. Από αυτό το σημείο θα πρέπει να περιμένουμε το γνωστό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Οι Ευρωπαίοι θα πιέζουν λέγοντας πως δεν διαπραγματεύονται τους όρους της συμφωνίας και από την άλλη η κυβέρνηση θα απαντάει πως θέλει να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά με διαφορετικούς όρους. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσει αυτό το παιχνίδι, αλλά σίγουρα θα είναι το κυρίαρχο παγκόσμιο ζήτημα την επόμενη άνοιξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ