Βίκτορ Βαλντές, ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν - iefimerida.gr

Βίκτορ Βαλντές, ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια μεγάλη καριέρα στην Μπαρτσελόνα, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού, παραμένει χωρίς ομάδα την τρέχουσα σεζόν.

Ωστόσο, ο Βίκτορ Βαλντές μπορεί να καυχιέται ότι ακόμη έχει... όνομα. Και αυτό γιατί μετά τη μελέτη που διεξήγαγε το Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας και Στατιστικής του Ισπανικού Ποδοσφαίρου, ο επί μία δωδεκαετία (2002-2014) γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα είναι βάσει αριθμών ο κορυφαίος στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Βαλντές είναι επικεφαλής της λίστας αφήνοντας κατά σειρά πίσω τους Τιμπό Κουρτουά, Φρανθίσκο Λιάνο, Ρομπέρτο Ροντρίγκες, Ροντρίγο Ρίος Λοθάνο και Μαριάνο Γκαρθία Ρεμόν ενώ σε αυτή την ξεχωριστή λίστα συναντάμε επίσης τους Κανιθάρες (8ος), Ζουθιμπαθαρέτα (17ος), Κασίγιας (20ος) και Αμπέλ Ρεσίνο (22ος). Σημειώνεται πως σε αυτή την έρευνα μπήκαν στο μικροσκόπιο 790 τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας από το 1928 μέχρι σήμερα και οι παράμετροι που λήφθηκαν υπόψη ήταν ο αριθμός των τερμάτων που δέχτηκαν, οι τίτλοι που κατέκτησαν και οι συνεχόμενες αγωνιστικές που κράτησαν την εστία της ομάδας τους δίχως γκολ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ