Κώστας Μητσοτάκης: Οχι στις πρόωρες εκλογές, ναι στην άμεση εκλογή Προέδρου από το λαό - iefimerida.gr

Κώστας Μητσοτάκης: Οχι στις πρόωρες εκλογές, ναι στην άμεση εκλογή Προέδρου από το λαό

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ της αναθεώρησης του Συντάγματος με απ' ευθείας εκλογή από τον λαό του Προέδρου της Δημοκρατίας, τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.

«Δεν μπορεί ο τόπος να προκόψει αν δεν υπάρχει μίνιμουμ συνεννόησης. Κατεξοχήν πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος» είπε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν θα βγει από τη βαθιά κρίση στην οποία μπήκε, αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα. Ό,τι διαρθρωτικές αλλαγές κι αν κάνουμε δεν φτάνουν. Χρειάζονται βαθύτερες τομές που είναι μόνο οι συνταγματικές τομές».

Διερωτήθηκε «γιατί δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για την αναθεώρηση;» και διαπίστωσε με λύπη ότι «δυστυχώς ο πολιτικός διάλογος έχει καταργηθεί. Ύβρεις ανταλλάσσονται αντί να γίνεται διάλογος»

Υποστήριξε με θέρμη ότι τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Πρέπει η κυβέρνηση αυτή να τελειώσει τετραετία, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε χωρίς την αναθεώρηση του Συντάγματος»,είπε ο Κώστας Μητσοτάκης και επανέλαβε η θέση του για απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και αποσύνδεση της διαδικασίας από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Τα πράγματα θα ήταν απλά, αδιατάραχτα θα συνέχιζε η κυβέρνηση - αυτή ή η όποια κυβέρνηση που θα εξέφραζε την ευρωπαϊκή πλειοψηφία που υπάρχει στο σημερινό κοινοβούλιο - αν δεν υπήρχε το θέμα της εκλογής του Πρόεδρου. Γιατί να μην εκλέγεται ο πρόεδρος από το λαό και να τελειώνουμε;» επεσήμανε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ