Τι γράφει το ΦΕΚ για τη νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ - iefimerida.gr

Τι γράφει το ΦΕΚ για τη νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου πως η Κατερίνα Κοσκινά επελέγη ως διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Το ΦΕΚ όμως, που δημοσιεύθηκε μια μέρα μετά, δίνει ακόμη μια διάσταση και γεννά ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, το ΦΕΚ που υπέγραψε ο υπουργός Κώστας Τασούλας στις 3 Δεκεμβρίου και δημοσιεύεται την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου γράφει πως η διδάκτωρ Κατερίνα Κοσκινά, μουσειολόγος και ιστορικός τέχνης, πρόεδρος στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και διευθύντρια στην Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, ορίζεται διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης έως τις 14 Ιανουαρίου του 2016.

Πρόκειται για την ημερομηνία που έληγε η θητεία της ιδρυτικής διευθύντριας του μουσείου Αννας Καφέτση, η οποία με απόφαση του υπουργού επέστρεψε στην οργανική της θέση, ως επιμελήτρια στην Εθνική Πινακοθήκη. Αρα, η θητεία της Κατερίνας Κοσκινά είναι ουσιαστικά μονοετής και όχι τετραετής.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν υπάρχει συμφωνία ανανέωσης της σύμβασης με κανονική θητεία μετά τον Ιανουάριο του 2016. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο ένας χρόνος θα είναι καθοριστικός και εξαιρετικά πιεσμένος, αφού μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες η Κατερίνα Κοσκινά καλείται να ενημερωθεί, να γνωρίσει και να βρει τρόπους συνεννόησης με το νέο ΔΣ και βέβαια να ανοίξει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπως έχει υποσχεθεί ο υπουργός στις συνεντεύξεις του: Να λειτουργούν όλες οι αίθουσες, να υπάρξει όλο το προσωπικό που προβλέπεται και να πληρούνται και οι όροι που έχουν τεθεί από μελετητές και τους μεγάλους χορηγούς.

Τι γράφει το ΦΕΚ για τη νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ