«Λιώνοντας» με χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια - iefimerida.gr

«Λιώνοντας» με χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηχος και εικόνα που σημαίνουν Χριστούγεννα. Εξιδανικευμένα Χριστούγενα, φωτεινά, πανέμορφα, εξωπραγματικά. Τα Χριστούγεννα που θα θέλαμε να ζήσουμε, αλλά δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Είναι τα κινηματογραφικά Χριστούγεννα που μέσω των μελωδιών νιώθουμε πως τα ξαναζούμε όπου κι αν βρεθούμε. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), και συγκεκριμένα το Σύνολο Μουσικής Δωματίου Ενωδον της ΚΟΑ, έρχεται να μας τα θυμίσει με ιδανικό τρόπο στις 22 Δεκεμβρίου στο Gazarte.

«Λιώνοντας» με χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια | iefimerida.gr 0

H Βάσια Ζαχαροπούλου

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, δύο εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές, η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου και ο τενόρος Χρήστος Κεχρής και 25 από τις διασημότερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια που πρωτακούσαμε στον κινηματογράφο συνθέτουν τη συναυλία της 22ης Δεκεμβρίου, πρώτης μέρας της εβδομάδας των Χριστουγέννων, Το Ενωδον και οι λυρικοί τραγουδιστές θα αντλήσουν υλικό από περίφημες χριστουγεννιάτικες ταινίες, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’40 (π.χ. HOLIDAY INN (1942), MEET ME IN ST. LOUIS (1944), THE BELLS OF ST MARY'S (1945), IT'S A WONDERFUL LIFE (1946)) και φτάνοντας μέχρι πολύ πιο πρόσφατες δημιουργίες, και να μεταφέρει στη σκηνή του Gazarte το αίσθημα, τη μουσική και τον ήχο των Χριστουγέννων.

«Λιώνοντας» με χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια | iefimerida.gr 1

Ο Χρήστος Κεχρής
Γι αυτό οι οκτώ σπουδαίοι μουσικοί του Ένωδον καλούν την αυθεντική κινηματογραφική Ελληνίδα «Αννα» του «FROZEN», Βάσια Ζαχαροπούλου αλλά και τον εξαιρετικό τενόρο Χρήστο Κεχρή και μας θυμίζουν τα «Λευκά Χριστούγεννα», μας εύχονται “Joyeux Noel”, αλλά και «Καλά Χριστούγεννα κύριε Λώρενς», μένουν «Μόνοι στο Σπίτι», επιβιβάζονται στο «Πολικό εξπρές» και συναντούν τον «Ψαλιδοχέρη» και πολλούς ακόμα… δισδιάστατους, αγαπημένους χριστουγεννιάτικους κινηματογραφικούς ήρωες.

«Λιώνοντας» με χριστουγεννιάτικα κινηματογραφικά τραγούδια | iefimerida.gr 2

Σύνολο Μουσικής Δωματίου Ενωδον της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Μέλη του Ένωδον είναι οι:
Νέλλη Οικονομίδου-βιολί
Μιχαήλ Σμιρνόφ-βιόλα
Ήβη Παπαθανασίου-τσέλο
Παναγιώτης Καίσαρης-τρομπέτα
Κώστας Αυγερινός-τρομπόνι
Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά
Έφη Παπαθωμαίδη-πιάνο
Μπάμπης Αρκατίνης-κοντραμπάσο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ