Αποκαλύπτεται το παζλ των 180: 4+1 ανεξάρτητοι βουλευτές δηλώνουν ότι ψηφίζουν Πρόεδρο - iefimerida.gr

Αποκαλύπτεται το παζλ των 180: 4+1 ανεξάρτητοι βουλευτές δηλώνουν ότι ψηφίζουν Πρόεδρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχίζει να αποκαλύπτεται σιγά-σιγά το πάζλ των ανεξάρτητων βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρι στιγμής, πέντε έχουν πει ευθέως ότι θα το πράξουν ή το έχουν υπονοήσει – οι 4 εκ των οποίων κατά την αποψινή συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

O προερχόμενος από τη ΝΔ, νυν ανεξάρτητος Γιάννης Κουράκος, από το βήμα της Βουλής επεσήμανε ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Ασκησε, δε, δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. «Τι κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν συναντάται με ανεξάρτητους βουλευτές; Τους τάζει θέση στα ψηφοδέλτια ή τους τάζει "κουμπαρά";» είπε με έμφαση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ και πρόεδρος των ανεξαρτήτων βουλευτών Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση και σεβασμός στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Π. Μουτσινάς χαρακτήρισε «λυπηρό φαινόμενο» να χαρακτηρίζουν οι βουλευτές άσχημα τους συναδέλφους τους ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δήλωσε «πληγωμένος» για τα όσα «υποβολιμαία» διακινούνται εναντίον του.

«Φωτογράφισε» μάλιστα βουλευτή που το 2010 καλούσε τους υπουργούς να εφαρμόσουν το Μνημόνιο, το 2011 πίεζε για τη συνεργασία Σαμαρά - Βενιζέλου και σήμερα είναι σφόδρα αντιμνημονιακός και μάλιστα καταλογίζει στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές «διάφορους χαρακτηρισμούς». Τέλος, ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τη συμμετοχή των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.

Λίγο νωρίτερα, οι κ.κ. Βασίλης Καπερνάρος και Κώστας Γιοβανόπουλος είχαν επίσης επιτεθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπερψηφίσουν τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια. Την Παρασκευή είχε επίσης δηλώσει ότι θα ψηφίσει υπό προϋποθέσεις η ανεξάρτητη βουλευτής (πρώην ΔΗΜΑΡ) Κατερίνα Μάρκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ