Μία Ελληνίδα πίσω από το εκπληκτικό σόου της Victoria's Secret - iefimerida.gr

Μία Ελληνίδα πίσω από το εκπληκτικό σόου της Victoria's Secret

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μυστικό της Βικτώρια αποκαλύφθηκε και είναι... ελληνικό! Πίσω από το φαντασμαγορικό Secret Show της Victoria's Secret που παρακολουθήσαμε πρόσφατα, κρύβεται ελληνικής καταγωγής Σοφία Νεοφύτου Αποστόλου.

Η καλλιτεχνική διευθυντής της επίδειξης του μεγαλύτερου οίκου εσωρούχων μιλάει στην στήλη «Colin's Column» για τη ζωή και την καταγωγή της.

Μεγάλωσε στο Βόρειο Λονδίνο, όμως νιώθει βαθιά Ελληνίδα. Οι γονείς της παντρεύτηκαν με προξενιό όταν ο πατέρας της ήταν 26 και η μητέρα της 16 και γνωρίζονταν μόλις μία εβδομάδα. Μάλιστα, όπως παραδέχεται η ίδια, ο πατέρας της ήταν τζογαδόρος και από αυτόν κληρονόμησε την αγάπη της για το ρίσκο και το παράτολμο επιχειρηματικό ταμπεραμέντο. Από την άλλη η μητέρα της, ράφτρα στο επάγγελμα, ήταν αυτή που της κληρονόμησε την ευαίσθητη της πλευρά.

Στην αρχή της καριέρας της, η Σοφία βρήκε δουλειά σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο, αλλά σύντομα είχε μία «παράξενη κρίση μέσης ηλικίας» στα 26 της: «Ηξερα ότι το να κάθομαι σε ένα γραφείο κάθε μέρα, δεν ήταν για μένα και η αρχιτεκτονική είναι μια αργή διαδικασία. Χρειάζονται περίπου τρία χρόνια πριν να δεις το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Είμαι ένα άτομο που θέλει να κάνει κάτι με πλήρη πεποίθηση και στη συνέχεια να προχωράει παρακάτω, για όνομα του Θεού»

Ετσι προχώρησε. Μέσω ενός φίλου, βρήκε μια δουλειά στο Elle Decoration και σύντομα κόλλησε το μικρόβιο της μόδας: «Εγραψα σε απολύτως κάθε περιοδικό στο Λονδίνο. Ακόμα κι αν δεν είχα καμία εμπειρία και όχι πολλή γνώση της μόδας, ήξερα στο μυαλό μου ότι ήταν αυτό που ήθελα. Ημουν αρκετά τυχερή να βρω θέση στη βρετανική Vogue. Εκείνη την εποχή, η Vogue είχε μια θαυμάσια μποέμ αίγλη. Ηξερα απολύτως ότι είχα βρει αυτό που ήθελα να κάνω για το υπόλοιπο της επαγγελματικής ζωής μου και, φυσικά, ήμουν επίμονη και αρκετά αποφασισμένη για αυτό. Κανείς δεν ήξερε πραγματικά τι ήταν το στάιλινγκ τότε. Ησουν απλώς συντάκτης. Επειδή ήξερα ότι η εμπειρία μου ήταν ελάχιστη, πήγαινα από το ένα τμήμα στο άλλο, μαζεύοντας εμπειρία και τελικά πήρα την απόφαση μου. Ηθελα το τμήμα της μόδας»

Για πολλά χρόνια, η Σοφία υπήρξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκπληκτικών σόου της Victoria Secret. «Η δουλειά μου είναι να δημιουργήσω ένα πλαίσιο για το εσώρουχο, να καταλήξω στα σκηνικά - συνήθως 12 - που βασίζονται σε πίνακες του Ντεγκά ή σε θυμίζουν σκηνές από την ταινία 'Επικίνδυνες Σχέσεις' ή εκατομμύρια άλλους πράγματα. Παρουσιάζω 12 ιδέες σε μια ομάδα 22 ανθρώπων και τα πάντα πρέπει να είναι σωστά στο storyboarded. Τουλάχιστον έξι από τα ρούχα πρέπει να σκιαγραφώνται στο χρώμα και μου αρέσει αυτό. Τότε θα πρέπει να τους τα παρουσιάσω όσο πιο πειστικά μπορώ και να επιλέξουν ποια από αυτά πιστεύουν ότι θα λειτουργήσουν σωστά. Ξέρουν την μάρκα τους τέλεια. Οχι πάρα πολύ σεξοποιημένο, τίποτα χυδαίο. Η Victoria Secret δεν είναι η δημιουργία μιας φαντασίωσης σε διάλογο με τους πελάτες»

Η Σοφία είναι επίσης σύμβουλος μόδας για διάφορους σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένων των Roland Mouret, Elie Saab, Antonio Berardi και Anya Hindmarch. «Η δουλειά μου ως σύμβουλος για τους σχεδιαστές είναι να επικεντρωθώ στην διοχέτευση της καμπάνιας και να τους πείσω για το τι νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε. Είναι σχεδόν σαν να είσαι γονιός, δείχνοντας τους τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά είναι στο χέρι τους αν θα πάρουν τον προτεινόμενο δρόμο και αυτό είναι το σωστό. Είναι το όνομά τους στην ετικέτα, όχι το δικό μου.»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ