«Ανάσα ζωής» για τα πλακιώτικα ταβερνάκια -Τι προβλέπεται για τη λειτουργία τους - iefimerida.gr

«Ανάσα ζωής» για τα πλακιώτικα ταβερνάκια -Τι προβλέπεται για τη λειτουργία τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το νομοσχέδιο για τις πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα και τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά, προβλέπονται, εκτός των άλλων, και ειδικές ρυθμίσεις -κατ' εξαίρεση των προβλεπόμενων σε ειδικά Προεδρικά Διατάγματα- για τις περιοχές της Πλάκας, των Εξαρχείων, του Μουσείου και του Λόφου Στρέφη.

Για την περιοχή της Πλάκας ειδικά παρέχεται η δυνατότητα εφεξής οι χρήσεις γης (εμπορικά καταστήματα, παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία κ.λπ.) που προϋπήρχαν της 23ης Νοεμβρίου 1982 εντός κτιρίων που έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα και προϋφίστανται του χαρακτηρισμού να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στο μέλλον και να μεταβιβάζονται προς τρίτους, κάτι που απαγορευόταν από τις ειδικότερες διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ειδικά σε ό,τι αφορά τις παλαιές προ του 1967 πλακιώτικες ταβέρνες, εκτός από τη συνέχιση λειτουργίας τους, παρέχεται «η ευχέρεια προσβάσεως στον χώρο και απολαύσεως του διατηρητέου κτιρίου, όχι μόνον από τους κυρίους του, αλλά από έναν σχετικά ευρύτερο κύκλο προσώπων και ενσαρκώνεται, κατ' αυτόν τον τρόπο, η κοινωνική διάσταση του δικαιώματος επί τις της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Για την περιοχή των Εξαρχείων, το δημοσίευμα αναφέρει ότι δίνεται η δυνατότητα μεταβίβασης υφιστάμενων χρήσεων σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης, θανάτου, έστω και εάν απαγορεύονται οι χρήσεις αυτές με Π.Δ., εφόσον λειτουργούν με νόμιμη άδεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ