Γερμανικός Τύπος: «Ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας» - iefimerida.gr

Γερμανικός Τύπος: «Ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας»

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την κατάσταση στη Ελλάδα σε άρθρο με τίτλο « Ελληνικές θεωρίες συνωμοσίας».

Ο αρθογράφος υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς τα παίζει όλα για όλα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος για την κατάπτωση των ήδη εγκεκριμένων δανειακών συμβάσεων ύψους 13 δις ευρώ αλλά και για την απώλεια μιας νέας πιστωτικής γραμμής από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας.

Η εφημερίδα παρουσιάζει ως μόνη διέξοδο την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος για εβδομάδες ή και για μήνες. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Αθήνα , κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η Τρόικα θέλει να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι την άνοιξη για αυτό προβάλλει συνεχώς νέες απαιτήσεις.

Χαρακτηρίζει θεωρίες συνωμοσίας τις κατηγορίες ελληνικών ΜΜΕ ότι η Τρόικα παίζει με σημαδεμένα χαρτιά και το ότι βλέπουν ως υποκινητή αυτής της γραμμής τον Σόιμπλε που περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η ισορροπία των δυνάμεων για να εγκρίνει νέα οικονομική βοήθεια.

Τέλος, η Kölner Stadt-Anzeiger υποστηρίζει ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περάσουν τα νέα μέτρα και ότι οι μέρες της κυβέρνησης μπορεί να είναι μετρημένες, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η προκήρυξη των εκλογών θα είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τους αναλυτές, θα μπορούσε να προκαλέσει πανικό στους επενδυτές αλλά και στους καταθέτες που θα απέσυραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Aντώνης Σαμαράς τρόικα Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ