Μωρό 2 ετών ξύπνησε από κώμα που είχε πέσει λόγω υποθερμίας – Για «θαύμα» μιλούν οι γιατροί - iefimerida.gr

Μωρό 2 ετών ξύπνησε από κώμα που είχε πέσει λόγω υποθερμίας – Για «θαύμα» μιλούν οι γιατροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Άνταμ, ένα αγοράκι ηλικίας 2 ετών, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του και βρέθηκε αναίσθητο στις όχθες ενός ποταμού, με την θερμοκρασία του σώματός του να έχει πέσει στους 12,7 βαθμούς Κελσίου, ξεκίνησε πάλι να μιλάει, να παίζει και να τρώει, δήλωσε την Πέμπτη ο γιατρός του, που χαρακτήρισε την περίπτωσή του ένα «θαύμα».

«Δεν έχω κανένα δισταγμό να το χαρακτηρίσω αυτό θαύμα (...), μια μοναδική περίπτωση σε παγκόσμια κλίμακα» για έναν ασθενή που εξήλθε από το κώμα και η θερμοκρασία του οποίου είχε πέσει τόσο χαμηλά, δήλωσε στον Τύπο ο Γιάνους Σκάλσκι, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής μονάδας του παιδιατρικού νοσοκομείου της Κρακοβίας.

Το 2011 σουηδικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει την υπόθεση ενός μικρού κοριτσιού που είχε βρεθεί με την θερμοκρασία του σώματός του να έχει πέσει στους 13 βαθμούς, που επίσης επέζησε έπειτα αφότου νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό της πλέον βαριάς υποθερμίας, από την οποία ο ασθενής ανέκαμψε το οποίο αναφέρεται στα ιατρικά χρονικά σημειώθηκε το 1999. Μία 29χρονη Σουηδέζα γιατρός, η Άννα Μπάγκενχολμ, είχε πέσει το 1999 σε έναν παγωμένο ποταμό στη Νορβηγία. Βρέθηκε δύο ώρες μετά την εξαφάνισή της, κλινικά νεκρή, όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ η θερμοκρασία της είχε πέσει στους 13,8 βαθμούς. Κατόπιν υπέφερε από μερική παράλυση των άκρων, τα νεύρα των οποίων είχαν υποστεί βλάβες.

Ο μικρός Άνταμ είχε βγει, φορώντας μόνο μία πιτζάμα, τη νύχτα της Κυριακής από το σπίτι της γιαγιάς του στο χωριό Ρασαβίτσε, κοντά στην Κρακοβία, χωρίς να γίνει αντιληπτός, ενώ η θερμοκρασία έξω είχε πέσει στους -7 βαθμούς Κελσίου. Οι ομάδες διάσωσης τον εντόπισαν το επόμενο πρωί στις όχθες ενός κοντινού ποταμού.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εξήλθε από το τεχνικό κώμα χθες αφού οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα βασικά του όργανα λειτουργούσαν φυσιολογικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανταμ Πολωνία υποθερμία νοσοκομείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ