Κατερίνα Μάρκου: Γιαννάκου ή Αυγερινός για πρόεδρος της Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Κατερίνα Μάρκου: Γιαννάκου ή Αυγερινός για πρόεδρος της Δημοκρατίας

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μετριοπαθή υποψηφιότητα για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια πρότεινε η ανεξαρτητοποιηθείσα βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένα ονόματα από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με την κυρία Μάρκου, η πρώην υπουργός της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και ο επίσης πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός είναι πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για την ίδια.

Οπως είπε, ο προτεινόμενος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι «μετριοπαθής, να σέβεται το Σύνταγμα και να είναι ανεξάρτητος».

«Κι όμως, υπάρχουν τα πρόσωπα και παρακαλώ την κυβέρνηση να φερθεί σοβαρά και θεσμικά. Χρειαζόμαστε πρόσωπο με κάποια πολιτική ταυτότητα, όχι λοβοτομημένο Πρόεδρο για να αναβαθμίσουμε τάχα τον θεσμό. Που να σέβεται μαζί μας το πνεύμα του Συντάγματος, να είναι μετριοπαθής, να συμβάλλει στον συμβιβασμό των αντιτιθέμενων, να είναι αξιοκράτης, να είναι ανεξάρτητος» τόνισε στην ομιλία της επί του προϋπολογισμού στη Βουλή και κατέληξε:

«Και για να μην είμαστε μόνο ωραία λόγια, ποιος και ποια από εμάς θα είχε αντίρρηση για ένα πρόσωπο όπως για παράδειγμα ο Παρασκευάς Αυγερινός ή η Μαριέττα Γιαννάκου;»

Η Κ. Μάρκου δήλωσε ότι προτίθεται να υπερψηφίσει για Πρόεδρο αλλά και τον προϋπολογισμό για το 2015. Οπως είπε «τα νούμερα του προϋπολογισμού είναι στον αέρα και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Όμως δεν υπάρχει χώρος για «παρών». Ας δούμε αυτή την συζήτηση ως ευκαιρία για πολιτική συναίνεση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ