Μεϊμαράκης: Πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή - Να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο έστω και μετά από κάλπες - iefimerida.gr

Μεϊμαράκης: Πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή - Να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο έστω και μετά από κάλπες

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να επισπευθούν οι διαδικασίες της προεδρικής εκλογής άφησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά την επίσκεψή του στον Κάρολο Παπούλια.

«Είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Αυτό το οποίο προέχει και είναι αναγκαίο, είναι να συζητηθεί το όνομα και να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή. Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Μεϊμαράκης. Υπενθύμισε δε ότι η επίσπευση των διαδικασιών, είναι δική του πρόταση «ακριβώς για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και την αβεβαιότητα» όπως σημείωσε. Το ενδεχόμενο επίσπευσης του χρονοδιαγράμματος για την προεδρική εκλογή, είχε αποκαλύψει χθες, το iefimerida.

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι «εάν υπάρξει όνομα και συμφωνία αύριο το πρωί, μπορεί να τεθεί ακόμα και αύριο. Όμως, ο Πρόεδρος της Βουλής ούτως ή άλλως υποχρεούται να εκδώσει σχετική ημερήσια διάταξη μέχρι την τελευταία ημέρα που ορίζει το Σύνταγμα».

Επικαλέστηκε τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν (διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, Κύπρος, Συρία, αναθεώρηση Συντάγματος κλπ) για να τονίσει ότι «το αναγκαίο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρχει ένας νεοεκλεγείς θεσμικός συνομιλητής παράγων του Πολιτεύματος, ο οποίος εκφράζει την εθνική ενότητα, να αποτελεί εθνικό σύμβολο και θα είναι συνομιλητής και των ξένων και των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων».

Επεσήμανε μάλιστα ότι αν πάμε σε εκλογές και δεν έχουμε συμφωνήσει ούτε στο όνομα, «τότε μπορεί ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με 120 ψήφους, από την επόμενη Βουλή» τονίζοντας πως δεν θα είναι θετικό να εκλέξουμε μετά τις εκλογές Πρόεδρο ο οποίος δεν θα εκφράζει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων.

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν ονόματα που μπορούν να προκαλέσουν συναίνεση, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι δεν βοηθάει η ονοματολογία τώρα και μάλιστα δημόσια, αλλά έσπευσε να προτάξει το θηλυκό γένος:

«Αλίμονο, αν δεν έχει η ελληνική κοινωνία καταξιωμένες γυναίκες και άντρες οι οποίοι μπορούν να υπηρετήσουν τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε με νόημα ο πρόεδρος της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις σκέψεις των αρμοδίων, κυριαρχεί το όνομα γυναίκας για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Η πρόταση του προέδρου της Βουλής είναι να υπάρξει συμφωνία σε πρόσωπο είτε εκλεγεί τώρα, είτε μετά τις εκλογές. «Αν η επόμενη Βουλή δεν «δώσει» Κυβέρνηση και αρχίσουν οι διερευνητικές εντολές και οι συζητήσεις, θα είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θα έχει εκλεγεί με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από αυτή τη Βουλή» σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ