Το εθνικό μας φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν είναι «πειραγμένο» | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Το εθνικό μας φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν είναι «πειραγμένο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνταγή για φασολάδα με μπούκοβο, να καίει.

Θεωρείται μια από τις καλύτερες σούπες στον κόσμο και παγκόσμια τιμούν την φασολάδα. Εμείς καμμιά φορά την υποτιμούμε και αποκαλείται εθνικό φαγητό λόγω φτώχειας, υποτίθεται. Στο Μεξικό την κάνουν τσίλι, με κιμά, και την μεταμόρφωσαν σε παγκόσμιο έδεσμα.


Συνταγή για μια ταπεινή αλλά «πειραγμένη» φασολάδα

  • 400 γραμμάρια φασόλια ξερά με ονομασία προέλευσης
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο βιολογικό, να μοσχοβολάει
  • 1 μύτη της κουταλιάς μπούκοβο
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι κόκκινης
  • Σάλτσα τομάτας
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Μουσκέψτε τα φασόλια από νωρίς το βράδυ σε κρύο νερό και αφήστε τα
  • Βάλτε τα σε χύτρα ταχύτητας με κρύο νερό να βράσουν
  • Κρεμμύδι, καρότα, σέλινο σε κύβους
  • Σάλτσα τομάτας
  • Αλάτι
  • Τα καυτερά υλικά
  • Και στη φωτιά για 40 λεπτά το πολύ
  • Συμβουλή: Μη ρίξετε ελαιόλαδο στη χύτρα
  • Ρίξτε το όταν βγάλετε τη χύτρα από τη φωτιά
  • Ξαναβάλτε τη χύτρα για 1 λεπτό στη φωτιά να ενσωματωθεί στο φαγητό σας
Το εθνικό μας φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν είναι «πειραγμένο»  | iefimerida.gr 0

Βέβαια η μεξικάνικη συνταγή δεν είναι άσχημη. Ονομάζεται chili con carne και έχει φασόλια ξερά με κιμά συν όλες τις καυτερές πιπεριές του Μεξικού μαζεμένες σε ένα πιάτο. Τρως και ψήνεσαι ολόκληρος. Απόλαυση!

Το εθνικό μας φαγητό είναι πιο νόστιμο όταν είναι «πειραγμένο»  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή φασολάδα πειραγμένη μπούκοβο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ