«Ναι» για Πρόεδρο (με μαθηματικούς χρησμούς) και από τον Μίμη Ανδρουλάκη - iefimerida.gr

«Ναι» για Πρόεδρο (με μαθηματικούς χρησμούς) και από τον Μίμη Ανδρουλάκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ειδικού πολιτικού βάρους φαίνεται ότι είναι τα μηνύματα που επιφύλασσε να στείλει την Τετάρτη ο στοχαστικός Μίμης Ανδρουλάκης, επιλέγοντας και τον πλέον θεσμικό τρόπο, μέσω της ομιλίας του για τον Προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή.

Και δεν εκτιμούμε λάθος... «Αυτό είναι πολιτική», είπε χθες στη Βουλή. «Εναλλακτικές λύσεις και διαχείριση της αβεβαιότητας. Ασφαλώς μας ενδιαφέρει κάθε κόμμα, στο πεδίο της δικής του στρατηγικής, να ετεροχρονίσει τον ένα κίνδυνο από τον άλλο, δηλαδή να εμποδίσει αυτό που λέμε συγχρονισμός δέκα πηγών ρίσκου». Δηλαδή, για να το διευκρινίσουμε, διαχωρισμός του κινδύνου όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου, την οικονομία - τρόικα και τις βουλευτικές εκλογές.

«Υπάρχει κάτι παραπάνω που έχω να πω», υπογράμμισε με νόημα, «όμως δεν το λέω τώρα, διότι θα πείτε για διαπραγμάτευση της τρόικας κ.λπ. Αλλά αυτή είναι η λογική: αποσυνδέουμε τις πηγές του ρίσκου όσο μπορούμε, έστω και τρία προς ένα. Σε κάθε περίπτωση, να μην ξεχνούμε τον ποιητή που λέει "παλίρροια τα πράγματα τα ανθρώπινα", και τα πολιτικά και τα οικονομικά. Πρέπει να φοβούμαστε εύλογα, όταν οι πολλοί με μέθη και ευφορία τρέχουν όλοι μαζί ως κοπάδι σε μία κατεύθυνση και να είμαστε άφοβοι, τολμηροί, συνετοί, όταν πάλι οι πολλοί φοβούνται, τρέμουν από φόβο και πανικό και το βάζουν στα πόδια, στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

Και ο νοών νοείτω, προσθέτουμε εμείς... Για να κλείσουμε και αυτό το ρίσκο, δηλαδή, ψηφίζουμε Πρόεδρο. Έτσι ερμηνεύουμε τον πολύπειρο «φιλόσοφο της πολιτικής» Μίμη Ανδρουλάκη...

Τι απαντά ο βουλευτής

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε τονίζοντας «Η ερμηνεία που γίνεται της εισήγησής μου στη Βουλή είναι παντελώς αυθαίρετη. Εχω δηλώσει επανειλημμένα ότι την κατάλληλη ώρα θα τοποθετηθώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ