Τρόμος στην Τσετσενία: Μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών-αυτονομιστών στο Κέντρο Τύπου [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Τρόμος στην Τσετσενία: Μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών-αυτονομιστών στο Κέντρο Τύπου [βίντεο & εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον επτά αστυνομικοί και επτά αντάρτες σκοτώθηκαν, ενώ αρκετοί αξιωματούχοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ενόπλων στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνι.

Όπως δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση όταν σταμάτησαν για έλεγχο τα αυτοκίνητα των δραστών, σύμφωνα με το BBC. Στη συνέχεια, αναφέρει η ίδια πηγή επικαλούμενη αξιωματούχους, οι αντάρτες εισέβαλαν στο Κέντρο Τύπου.

Οι δράστες θεωρούνται Τσετσένοι αυτονομιστές. Ο Τσετσένος Πρόεδρος δήλωσε πως είναι σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την εξουδετέρωση των δραστών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Russia Today.

«Η επιχείρηση να καταστρέψουμε τους παράνομους μπαίνει στην τελική της φάση» έγραψε ο Καντίροφ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ισχυριζόμενος πως ο ίδιος προσωπικά επιβλέπει την επιχείρηση, ενώ τονίζει πως έχει γνώση ότι οι αυτονομιστές προέρχονται εκτός Τσετσενίας.

Τρόμος στην Τσετσενία: Μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών-αυτονομιστών στο Κέντρο Τύπου [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Καντίροφ στο Instagram

Υπενθυμίζεται ότι Τσετσένοι αυτονομιστές έχουν εμπλακεί σε στρατιωτική σύρραξη με τις ρωσικές δυνάμεις δύο φορές ύστερα από τον διαμελισμό της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Τα τελευταία χρόνια το Γκρόζνι είναι σχετικώς ήρεμο, ωστόσο τον Οκτώβριο πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 12 άτομα τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα.

Τρόμος στην Τσετσενία: Μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών-αυτονομιστών στο Κέντρο Τύπου [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ