Ολα «στον αέρα» με την Τρόικα - Δεν συζητάμε δημοσιονομικά λέει η Αθήνα και ελπίζει σε πολιτική λύση - iefimerida.gr

Ολα «στον αέρα» με την Τρόικα - Δεν συζητάμε δημοσιονομικά λέει η Αθήνα και ελπίζει σε πολιτική λύση

Αγώνας δρόμου Σαμαρά-Βενιζέλου που επιδιώκουν πολιτική λύση στο αδιέξοδο με Τρόικα (SOOC)
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Στην πολιτική διαπραγμάτευση εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της η κυβέρνηση, καθώς η Τρόικα δείχνει αδιάλλακτη. Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά και τα πάντα είναι «στον αέρα».

«Εχουμε κάνει όσες υποχωρήσεις μπορούσαμε. Γίνεται προσπάθεια σύγκλισης αλλά δεν συζητάμε δημοσιονομικά. Ο,τι δώσαμε- δώσαμε. Ούτε σέντ παραπάνω» έλεγε προς το iefimerida παράγοντας που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον από την κυβέρνηση έχουν διαβεβαιώσει την Τρόικα (όπως είπε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός) ότι αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι της και δεν πάει καλά ο προϋπολογισμός του 2015, τότε, τον Ιούνιο, θα πάρει ό,τι μέτρα χρειαστεί.

Δεδομένου ότι η Τρόικα – και κυρίως το ΔΝΤ – έχουν «στυλώσει τα πόδια», ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι σε ανοικτή γραμμή με ευρωπαίους παράγοντες, όπως ο επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την «παρτίδα» πολιτικά.

«Ολες οι ελπίδες πλέον στηρίζονται στην πολιτική διαπραγμάτευση» υποστηρίζει στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμώντας ότι η επιρροή που θα ασκηθεί ίσως μπορέσει να οδηγήσει στο διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Για την ώρα, ο Γκίκας Χαρδούβελης μελετά το e-mail των πιστωτών μας και ετοιμάζεται να αποστείλει νέο απαντητικό e-mail, με το οποίο θα «υποστηρίζει περαιτέρω τις προτάσεις της κυβέρνησης», ώστε να επέλθει η πολυπόθητη σύγκλιση, χωρίς όμως – όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών – «υπαναχωρήσεις σε δημοσιονομικά ζητήματα».

Αν και κάποιες πηγές ανέφεραν ότι η τρόικα φέρεται να χαμηλώνει τις εκτιμήσεις της για το δημοσιονομικό κενό (από τα 2,5 δις ευρώ που υπολόγιζε αρχικά, έχει πέσει κάτω από το 1 δις ευρώ) αυτές οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονταν από την πλατεία Συντάγματος.

Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι «για μας δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό» δεδομένου ότι αν παραδεχθεί κάτι αντίθετο – έστω και κατά πολύ μικρότερο - θα πρέπει να ληφθούν και αντίστοιχα περιοριστικά δημοσιονομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ