Πολιτική κρίση στη Σουηδία: Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός -Πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο - iefimerida.gr

Πολιτική κρίση στη Σουηδία: Δεν πέρασε ο προϋπολογισμός -Πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλπες θα στηθούν και πάλι στην Σουηδία το Μάρτιο του 2015, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Σουηδός πρωθυπουργός, Στέφαν Λεβέν μετά την αποτυχία της κυβέρνησης του να περάσει το πρώτο της σχέδιο προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο.

Ο Λεβέν που ηγείται της κεντροαριστερής, κυβέρνησης συνασπισμού δήλωσε ότι «Είναι μια εντολή να αφήσουμε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν μπροστά σε αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό». Ο ίδιος, που διετέλεσε πρωθυπουργός μόλις για δύο μήνες, πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου.

Η πολιτική κρίση προκλήθηκε την Τρίτη όταν το ακροδεξιό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει το εναλλακτικό προϋπολογισμό του κεντροδεξιού συνασπισμού της αντιπολίτευσης. Υποστήριξαν παράλληλα ότι θα καταψηφίσουν οποιοδήποτε σχέδιο προϋπολογισμού, αν η Σουηδία δεν σκληρύνει την πολιτική της παροχής ασύλου σε μετανάστες.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ