Νομοθετική πρωτοβουλία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χορήγηση άδειας σε φυλακισμένους φοιτητές - iefimerida.gr

Νομοθετική πρωτοβουλία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χορήγηση άδειας σε φυλακισμένους φοιτητές

Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεννόηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους προκειμένου να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που φοιτούν, αλλά και να μπορούν να λαμβάνουν μέρος στην εξεταστική βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το σάλο που προκλήθηκε από την απεργία πείνας του καταδικασμένου για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Νίκου Ρωμανού, στον οποίο δεν δόθηκε άδεια από τις φυλακές για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ που σπουδάζει, μια νομοθετική πρωτοβουλία βρίσκεται στα σκαριά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αναμένεται να ανακοινώσει νομοθετική πρωτοβουλία βάσει της οποίας αναμένεται να καθιερώνονται για τους έγκλειστους στα σωφρονιστικά ιδρύματα η εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά και η χορήγηση άδειας κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Περισσότερα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παρέμβαση Λοβέρδου

Έπειτα απο τη νέα αρνητική απόφαση στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια και την επιστολή «φωτιά» του προφυλακισμένου και επί 24 ημέρες απεργού πείνας, θέση στο ζήτημα πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Υπουργός Υγείας μέσω του λογαριασμού του στο Facebook σχολίασε για το ζήτημα οτι απαιτείται άμεσα νομοθετική παρέμβαση. «Για το ζήτημα του Νίκου Ρωμανού χρειάζεται γρήγορα νομοθετική παρέμβαση που να προβλέπει παρέμβαση και των συναρμόδιων Υπουργών» έγραψε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λοβέρδος Ρωμανός εκπαιδευτική άδεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ