Σε κλοιό διαδηλωτών και αστυνομίας από σήμερα όλη η Θεσσαλονίκη

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται από σήμερα ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία καθώς ξεκινά η 76η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και υπάρχουν φόβοι ότι οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί (ειδικά το Σάββατο) μπορεί να οδηγήσουν σε εκτεταμένα επεισόδια.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού οι πάντες: οι «αγανακτισμένοι», οι φοιτητές, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι ιδιοκτήτες ταξί, οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό της ομάδας τους ακόμη και αστυνομικοί που διαδηλώνουν για τους μισθούς τους. Όλοι θα συγκεντρωθούν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε διάφορα σημεία της πόλης και θα κάνουν πορεία προς το «Βελλίδειο» όπου θα μιλήσει το βράδυ ο πρωθυπουργός.

Απέναντί τους θα βρεθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί. Από την Αθήνα μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη 35 διμοιρίες ΜΑΤ, μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ΔΕΛΤΑ 70 ατόμων αλλά και ο Αίαντας, το ειδικό μηχάνημα εκτόξευσης νερού, ενώ ο χώρος γύρω από τη ΔΕΘ θα θυμίζει... φρούριο με τον ειδικό μεταλλικό φράκτη της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα οι οκτώ συγκεντρώσεις που έχουν αναγγελθεί για αύριο Σάββατο είναι οι εξής:

  • Οι «Αγανακτισμένοι πολίτες» θα συγκεντρωθούν στις 3 το μεσημέρι σε τρία σημεία της πόλης (στο Λευκό Πύργο, στο πρώην 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, και στο κτίριο προσκόπων στην Βασιλέως Γεωργίου) και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τη ΔΕΘ.
  • ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώνονται στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα και μετά θα διαδηλώσουν προς την πλατεία ΧΑΝΘ.
  • Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 6.30 στην πλατεία Αριστοτέλους και θα κάνει πορεία προς το Βελλίδειο από διαφορετική διαδρομή. Την ίδια ώρα έχει δώσει ραντεβού και ο ΣΥΡΙΖΑ στη συμβολή της Εγνατίας με τη Βενιζέλου.
  • Φοιτητές, αντιεξουσιαστές και πρωτοβάθμια σωματεία θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και μετά προγραμματίζουν πορεία προς το Βελλίδειο.
  • Οι «οργανωμένοι» οπαδοί του Ηρακλή έχουν δώσει ραντεβού στην οδό Αγίου Δημητρίου, κοντά στο Κατσάνειο, και επίσης θα βαδίσουν προς το Βελλίδειο.
  • Τέλος, συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν και οι ταξιτζήδες, που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία.

«Αγανακτισμένοι» και οι αστυνομικοί

Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα το απόγευμα οι συνδικαλιστές αστυνομικοί. Μάλιστα ετοιμάζουν... απόβαση στη Θεσσαλονίκη καθώς λεωφορεία με «Αγανακτισμένους» αστυνομικούς ξεκίνησαν από όλη την Ελλάδα.

«Ακόμη και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη είναι -λόγω των περικοπών- με τη ψυχολογία στο ναδίρ...», λέει ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Δημήτρης Καραγιαννόπουλος και προσθέτει: «Εχουν απέναντι τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση μ' αυτούς και θα θέλανε και οι ίδιοι να διαμαρτυρηθούν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ