Πλούσιοι Μεξικανοί πληρώνουν για να κάνουν διακοπές σαν παράνομοι μετανάστες - iefimerida.gr

Πλούσιοι Μεξικανοί πληρώνουν για να κάνουν διακοπές σαν παράνομοι μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρήνες, πυροβολισμοί, συλλήψεις, εκφοβισμοί ακόμα και απειλές βιασμών, συνήθως δεν συμπεριλαμβάνονται σε κάποιο πακέτο διακοπών, ωστόσο αποτελούν το ζητούμενο του κάθε τουρίστα που συμμετέχει στο «Caminata nocturna» δηλαδή την «Νυχτερινή πεζοπορία».

Πλούσιοι Μεξικανοί πληρώνουν για να κάνουν διακοπές σαν παράνομοι μετανάστες | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για μια εκδρομή που διοργανώνεται για τους εύπορους τουρίστες, Μεξικανούς στην πλειοψηφία, που προσποιούμενοι τους μετανάστες, βιώνουν την εμπειρία της παράνομης διέλευσης συνόρων, πληρώνοντας αδρά.

Πλούσιοι Μεξικανοί πληρώνουν για να κάνουν διακοπές σαν παράνομοι μετανάστες | iefimerida.gr 1

Το σκηνικό εξελίσσεται στην πόλη El Alberto, στο Μεξικό, όπου από το 2004 διεξάγεται το παράτολμο και για πολλούς παρανοϊκό «παιχνίδι», που σκοπό έχει, σύμφωνα με τους διοργανωτές να διδάξει στους Μεξικανούς, αλλά και τους κατοίκους της Κεντρικής Αμερικής πόσο άγριο, επικίνδυνο αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και θανατηφόρο μπορεί να είναι αυτό το εγχείρημα. «Έχω διασχίσει τα σύνορα 14 φορές» δηλώνει ο συνιδρυτής του «Caminata nocturna», Freddy Augustin και προσθέτει «Νόμιζα ότι θα πέθαινα στην έρημο».

Πλούσιοι Μεξικανοί πληρώνουν για να κάνουν διακοπές σαν παράνομοι μετανάστες | iefimerida.gr 2

Χιλιάδες τουρίστες έχουν πάρει μέρος στο «Caminata Nocturna» την τελευταία δεκαετία, με τους κατοίκους της πόλης να ερμηνεύουν τους ρόλους τους, πολύ πειστικά. Μεταμφιέζονται σε έμπορους ναρκωτικών και διακινητές ενώ οι τουρίστες, που υποκρίνονται τους παράνομους μετανάστες, συλλαμβάνονται από ψευτο-αστυνομικούς που τους αναγκάζουν να παραδοθούν.

Πλούσιοι Μεξικανοί πληρώνουν για να κάνουν διακοπές σαν παράνομοι μετανάστες | iefimerida.gr 3

«Όταν αντικρίζεις αυτούς τους ανθρώπους, και παρά το γεγονός ότι ξέρεις ότι απλά παίζουν έναν ρόλο, νιώθεις τρόμο. Ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζονται τους ανθρώπους είναι πολύ σκληρός και απάνθρωπος» σημειώνει Israel Yllescas, τουρίστας από την πόλη του Μεξικό. «Ένιωσα απόγνωση. Θύμωσα. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που έπρεπε να διασχίσουν τα σύνορα και πέρασαν από κόλαση. Πολλοί από αυτούς, αν γνώριζαν τι τους περίμενε, δεν θα το είχαν κάνει πότε».

Πλούσιοι Μεξικανοί πληρώνουν για να κάνουν διακοπές σαν παράνομοι μετανάστες | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ