Νέο αντάρτικο στους ΑΝΕΛ -Η βουλευτής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Να αποφασίσουμε μόνοι μας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» - iefimerida.gr

Νέο αντάρτικο στους ΑΝΕΛ -Η βουλευτής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Να αποφασίσουμε μόνοι μας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε ως αποστάτες τους βουλευτές που θα φύγουν από την κομματική γραμμή και θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βουλευτής των ΑΝΕΛ, διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του κόμματός της.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη δωροδοκία βουλευτών, είπε πως θα ήθελε ο κάθε βουλευτής να είναι ελεύθερος προκειμένου να αποφασίσει μόνος του για το αν πρέπει να ψηφίσει ή όχι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, πρόσθεσε με νόημα ότι «κανείς δεν μας έχει πει ακόμη το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε να τον κρίνουμε». Η κ. Κόλλια εξέφρασε την ενόχλησή της για τη συνεχόμενη προεδρολογία και για τη συνεχή πίεση που δέχονται σε καθημερινή βάση οι βουλευτές από τους δημοσιογράφους πάνω σε αυτό το θέμα.

Λίγη ώρα αργότερα όμως, και μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της, η βουλευτής των ΑΝΕΛ έσπευσε να διευκρινίσει πως στην παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα κι αν είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα ήταν ο μόνος που θα ψήφιζε (όπως είπε η ίδια). Μάλιστα, πρόσθεσε πως ήταν ομόφωνη η απόφαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν. Ωστόσο, διευκρίνισε πως αν έρθουν τα πάνω κάτω θα ψηφίσει. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι εννοεί «τα πάνω κάτω», απάντησε: «Αν υπάρξει κρίση σε εθνικά θέματα».

Μηταράκης, Γεωργιάδης, Ξουλίδου και Μελάς στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη δωροδοκία βουλευτών

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και οι βουλευτές Αδωνις Γεωργιάδης, Σταυρούλα Ξουλίδου και Παναγιώτης Μελάς θα καταθέσουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τη δωροδοκία βουλευτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΕΛ βουλευτής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ