Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη - iefimerida.gr

Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι γονείς των αναρχικών κρατούμενων και απεργών πείνας στο θέατρο «Εμπρός».

Πρώτη τον λόγο πήρε η μητέρα του Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου (συμμετείχε στη ληστεία στο Βελβεντό με τους απεργούς πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και Νίκο Ρωμανό), η οποία είναι και η γιατρός των απεργών πείνας. «Μιλάω ως μάνα και γιατρός», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο Ρωμανός είναι η «ενσάρκωση της αντίστασης», αλλά και πως το κράτος πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 0

Από την πλευρά του, ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, απηύθυνε κάλεσμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να «καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του» και πρόσθεσε: «Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος».

Ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, πάλι, έκανε έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και τον γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση», ενώ ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου τόνισε ότι «δεν υπάρχει δημοκρατία πουθενά». «Ενας λαός που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό, τη δημοκρατία διαλύεται», προσέθεσε.

Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 1

«Πόσες φορές πρέπει να τιμωρηθεί ένας αναρχικός κρατούμενος επειδή είναι αναρχικός; Στο όνομα ποιών αξιών συνθλίβει ο κρατικός μηχανισμός τους κρατούμενους απεργούς πείνας που διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας; Στο όνομα ποιου πολιτικού συστήματος διαγράφονται οι έγκλειστοι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στη φυλακή; Όταν το νομικό οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας καταρρέει μέσα από τις αντιφάσεις του, τα σώματα των απεργών πείνας ενσαρκώνουν την ήττα του καθεστώτος. Καλούμαστε όλοι να τα στηρίξουμε απέναντι στην εκδικητική στάση της κυβέρνησης απαιτώντας το αυτονόητο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικογένειες των δύο απεργών πείνας.

Πέραν της συνέντευξης Τύπου, το απόγευμα στις 6 έχει προγραμματιστεί στο Μοναστηράκι πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 2
Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 3
Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 4
Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 5
Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 6
Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 7
Ολα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου οι γονείς των Ρωμανού-Μιχαηλίδη  | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Ρωμανός Γιάννης Μιχαηλίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ